9 soorten pasta en hun bijpassende recept | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

9 soorten pasta en hun bijpassende recept

9 soorten pasta en hun bijhorende recepten

Elke soort pasta komt op een bepaalde manier goed tot zijn recht. Ontdek alle soorten pasta en hun bijhorende sauzen. Met deze klassiekers serveer een geslaagde pasta, nog beter dan die van la mamma!

 

Macaroni

Kort, in buisvorm, de vaste klant voor onze gratins. Zo houden we ervan: met een bechamelsaus, kleine blokjes ham en een dikke laag geraspte kaas.

Orecchiette

Deze “oortjes”, afkomstig uit Apulië, zijn harder want ze bevatten geen eieren. Ze zijn dikwijls met de hand gemaakt en hebben meestal een ietwat artisanale look.

Zo houden we ervan: het traditionele recept bevat broccoli, look, ansjovis en een mespunt peper.

Conchiglie

Door hun schelpvorm zijn conchiglie ideaal om veel saus of andere vullingen op te nemen. Zo houden we ervan: Ga voor lichtere sauzen die gemakkelijk in de holte worden opgenomen. Een tomatensaus met spek en erwtjes bijvoorbeeld. Een leuke manier om kinderen groenten te laten eten!

Penne

Deze pasta, bedacht door de Napolitanen, ontleent zijn naam aan de afgeschuinde uiteinden die ze doen lijken op een “pen” (om te schrijven).

Zo houden we ervan: De penne “lisce” (glad) zijn ideaal bij een lekkere tomaten- en basilicumsaus. Probeer ze ook met kalfsworst, een beetje rozemarijn en salie, of met bolognese. De “rigate” worden klassiek opgediend met een “arrabiata”saus (peper, knoflook, ui en tomaat).

Fusilli

De spiraalvormige pasta werd oorspronkelijk in het zuiden van Italië geproduceerd waar de mamma’s ze rond hun breinaalden draaiden.

Zo houden we ervan: perfect in een salade, maar hun spiraalvorm past ook heel goed bij zowel zware als lichte sauzen.

Spaghetti

Ontleent zijn naam aan “spago” (een dun fluitje); dit is de oudste soort pasta.

Zo houden we ervan: met pesto of zeer traditioneel “alla puttanesca”, met een tomatensaus met zwarte olijven, ansjovis en kappertjes.

Tagliatelle

Deze dunne en platte pastaslierten werden naar verluid geïnspireerd door het kapsel van een edeldame tijdens de renaissance.

Zo houden we ervan: met ei, ze passen heel goed bij lichtere groentesauzen. Tagliatelle van griesmeel zijn perfect met vlees- of vissauzen.

Lasagne

De pastabladen met ei hoeven we niet meer voor te stellen; heerlijk als ze zoals bij een millefeuille opeengestapeld worden.

Zo houden we ervan: met gorgonzola, noten en broccoli of klassiek: à la bolognese, naar de regio waar lasagne uit afkomstig is.