Niet toegevoegd

Spaghetti alla carbonara met pancetta en pecorino
Niet toegevoegd
Dit product is niet beschikbaar in de geselecteerde winkel. Gelieve een ander product te kiezen of uw winkel te wijzigen.
Niet toegevoegd
Dit product is niet beschikbaar in de geselecteerde winkel. Gelieve een ander product te kiezen of uw winkel te wijzigen.
Er bestaat al een mandje
Bij je laatste bezoek heb je de volgende producten aan je mandje toegevoegd.
Wat wil je met deze producten doen?
Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.
Welkom bij Carrefour
Bienvenue chez Carrefour
Pancetta is een familiale Italiaanse charcuteriesoort op basis van varkensbuik. Ze is gezouten, gepeperd en gedroogd, soms gerookt en je kan ze in twee vormen vinden, afhankelijk van het gebruik: opgerold of in een blok.
Er bestaan in totaal zo’n twintigtal soorten pancetta, maar sommige onderscheiden zich beter dan andere, meer bepaald de pancetta piacentina en de pancetta di Calabria, die een AOP-label hebben. Je vindt er ook veel in andere landen, zoals Spanje (een van de grootste producenten van pancetta), Frankrijk, Slovenië en Kroatië.
Zoals veel andere Italiaanse charcuteriesoorten is pancetta onmisbaar bij het aperitief onder vrienden of familie, en kan je het in veel vormen eten. Als je hebt gekozen voor opgerolde pancetta, kan je deze in kleine plakjes snijden. Zo komen alle aroma’s vrij. Je eet de plakjes zo of grilt ze enkele ogenblikken om er chips van te maken. Je kan het ook combineren met een sneetje brood, groentjes of bolletjes mozzarella: alsof je in Italië bent!
Voor het hoofdgerecht kies je best voor pancetta in blokvorm. Je kan het nog altijd in kleinere blokjes snijden, zoals spekreepjes. Pancetta wordt trouwens veel gebruikt ter vervanging van spek. Het beste voorbeeld is de traditionele carbonarasaus, die je met pancetta maakt, en niet met spekjes zoals bij ons de gewoonte is.
Maar dat is niet het enige recept waar je pancetta aan kan toevoegen: al gedacht aan soepen, risotto, sauzen en vooral pizza?