Italiaanse kazen | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De diversiteit van de Italiaanse kazen

De Italiaanse gastronomie is een heuse schatkamer. Je hebt pasta, pizza ... maar ook fantastische kaas. We gaan op schattenjacht!

 

Ricotta

Ricotta is afkomstig van Lombardije en Piëmont en is een kaas met vers deeg. De kaas is caloriearm en perfect om te verwerken in evenwichtige gerechtjes. De zeer zachte smaak past perfect bij zowel hartige als zoete recepten, zowel rauw als gekookt. 

Bereiding: ricotta maakt de vulling van cannelloni of groenten smeuïger en risotto romiger. Deze kaas is ook heerlijk in desserts: de zoete smaak past perfect bij cheese cake, fruittaart, gebakken fruit of beignets.

Ricotta

Mozzarella, bufala en burrata

Iedereen kent de witte kaasbolletjes van koemelk. Maar alleen de mozzarella di bufala campana heeft een DOP-herkomstbenaming die de productie en de herkomst van de melk beschermt. Mozzarella di bufala is voller en romiger omdat hij gemaakt is met buffelmelk. Daardoor is hij ook zeldzamer. Burrata is afkomstig van Puglia. Het is mozzarella gevuld met room en stukjes mozzarella.

Bereiding: Hoe hoger de kwaliteit, hoe soberder je gerecht. Een scheutje olijfolie en wat zout en peper zijn vaak al genoeg om van deze kaas te genieten. Ook lekker bij verse tomaten en enkele basilicumblaadjes.

Mozzarella

Mascarpone

Mascarpone is een zachte kaas op basis van een mengsel van melk en room. Hij lijkt wat op heel dikke room. Macarpone maakt eender welk gerecht smeuïger. Voeg mascarpone bijvoorbeeld toe aan roerei, aardappelgratin, risotto, muffins of chocolademousse. 

Italiaanse kazen

Gorgonzola

Gorgonzola is een traditionele blauwschimmelkaas uit Lombardije en Piëmont met een fijn en mals deeg dat kleurt wanneer het rijpt.

Bereiding: Deze kaas past perfect bij een trappist. Maar ook bij een riesling is hij fantastisch. Degusteer de kaas zo of verdun hem met mascarpone en enkele walnoten voor bij pasta.

 

Gorgonzola

Pecorino

Italiaanse kaas van schapenmelk met geperst deeg die bestaat in verschillende variëteiten, volgens de streek waar de Pecorino wordt gemaakt. Een van de oudste kazen ter wereld, die al meer dan 2000 jaar zou bestaan. Het deeg is stevig en krokant terwijl de zeer karakteristieke smaak zacht, maar tegelijk pikant en gezouten is.

Bereiding: heerlijk met brood en olijven en kan Parmezaanse kaas vervangen bij pasta of risotto.

Pecorino

Parmiggiano reggiano

Parmiggiano of Parmezaanse kaas is kaas van koemelk, afkomstig uit Emilia Romagna en het zuiden van Lombardije, waar ze hem één tot drie jaar laten rijpen.

Bereiding: Geschaafde Parmezaanse kaas op een caesarsalade of rundcarpaccio, geraspt over pasta, of gewoon zo ... Allemaal even lekker!

Parmiggiano reggiano

Taleggio

Deze kaas van koemelk is afkomstig uit de Noord-Italiaanse streek Bergamo, gekend voor zijn Gorgonzola en Grana Padano. Naargelang de rijping krijgt taleggio een pittigere smaak. Je hoeft de korst niet te verwijderen om hem te degusteren of te bereiden. Je kan hem beter voorzichtig schrapen omdat hij nogal broos is.

Bereiding: Taleggio is lekker zo, met een lekker sneetje geroosterd brood, gesmolten op polenta en risotto.

Taleggio