Italiaanse wijnen doen dromen van reizen | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De vele gezichten van de Italiaanse wijnen

Italiaanse wijnen zijn fruitig, krachtig, aromatisch of zwoel en ze zijn de gedroomde metgezel van al je zomerse recepten, maar doen het ook prima bij sudderpotjes, barbecues met de hele familie of een aperitiefje met vrienden. 

 

De heren van de Piëmont

De streek van de Piëmont wordt gedomineerd door de Alpen en is de wieg van enkele van de meest prestigieuze wijnen van Italië, zoals de twee klassiekers Barbera d’Alba en Barolo. Die laatste is krachtig en geconcentreerd, een ode aan de Nebbiolo-wijnstok. Hij doet denken aan de pinots noirs van de Bourgogne-wijnen, met een mooie zuurte en aromatische rijkdom die perfect passen bij vlees en geroosterde groenten.

De heren van de Piëmont

Toscane, elegantie ten top

Toscane is nog zo’n bekende wijnstreek, met glooiende bevallige landschappen, het domein van de Chianti. Op de hellingen van de heuvels tussen Firenze en Siena resulteert de assemblage van de drie wijnstokken Sangiovese, Canaiolo en Malvasia in aromatische, fruitige en vaak breedvoerige wijnen. Ze passen uitstekend bij geroosterd vlees en gerechten met saus. Hun Toscaanse kleine broertjes zijn soepel en toegankelijk en perfect om van te genieten met vrienden, bij een ‘aperitivo’ of een bord pasta.

Toscane

Zuidelijke neefjes

In het uiterste zuiden van de laars, langs de Adriatische kust, is Apulië een regio van zon en zee. De lokale wijnen zijn intens geconcentreerd en echte smaak- en aromabommetjes, net zoals hun Siciliaanse neefjes, iets westelijker, die profiteren van de vaak vulkanische ondergrond van het mediterrane eiland om aan uitzonderlijke intensiteit te winnen. Deze zuiderse charmeurs passen prima bij een pizza of gratin.

Apulië

Voor elk wat wils

De grote diversiteit van Italiaanse wijnen biedt duizend en een combinatiemogelijkheden. Ze passen natuurlijk perfect bij de traditionele Italiaanse gerechten, zoals lasagne, cannelloni, pasta, pizza, maar ook bij charcuterie of kaas. Ook stoofpotjes en gerechten met saus blijven niet achter. De wijnen van Piëmont of Toscane moeten niet onderdoen voor de beste wijnen van de Bourgogne of Bordeaux en hebben hun plaats op je feestmenu meer dan verdiend.

Combinatiemogelijkheden