Laat je verleiden door Italiaanse koffie | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Straf, stevig of lungo, er is een Italiaanse koffie voor elk moment

 

Niets zo lekker als een Italiaanse koffie om ’s morgens wakker te worden, ’s middags een heerlijke maaltijd af te sluiten of als verwenpauze. Wist je dat Italiaanse koffie even lekker is in zowel zoete als hartige recepten? 

In Italië is koffie een echt vaste waarde, een ochtendlijk ritueel waar alle Italianen zich met plezier aan overgeven. Een dag begint nooit zonder even binnen te springen in een bar. Een Italiaanse koffie is klein, stevig en wordt rechtstaand opgedronken in minder dan 30 seconden. Italië is het tweede grootste koffiedrinkende land ter wereld, na Duitsland. Espresso, ristretto, lungo, caffe latte, cappuccino… Er zijn zoveel soorten Italiaanse koffie als er  momenten zijn om ervan te genieten    

Italiaanse koffie

Wanneer drink je welke koffie?

Afhankelijk van de hoeveelheid cafeïne en de eerder scherpe of aromatische smaak, wordt koffie op een ander moment gedronken. 

Bij het ontbijt

Ga voor stimulerende, energetische koffie om het ontwaken en de concentratie aan te scherpen. Stevige koffie om de ochtend een boost te geven.

‘s Middags    

Kies aromatische en smaakvolle koffie die de vertering stimuleert, eerder in korte en zwarte uitvoering.

Voor een verwenpauze

Geniet van een subtiele combinatie van straffe koffie en de delicate smaak van melk. 

‘s Avonds

Kies lichte, ontspannende koffie met een erg laag cafeïnegehalte voor een zachte afsluiter van de dag.

Koffie in de keuken

Koffie hoort niet alleen thuis in een tas! Koffie wordt ook gebruikt in heel wat gebak en hartige gerechten. Iedereen kent de traditionele tiramisu, maar koffie kan ook smaak geven aan eclairs, stronken, koekjes, ijs, … In hartige gerechten kan koffie een heerlijke toets geven aan sauzen bij een kalfsfilet, lamsbout of een stukje rundvlees.