Onweerstaanbare mozzarella | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Onweerstaanbare mozzarella

Mozzarella: heerlijke klassieker

De vakantie lijkt nog ver weg… In plaats van af te reizen naar Rome, Siena of Rimini, verkennen we al de lokale gastronomie! De Italiaanse keuken is een schatkist van pareltjes. De eerste ontdekking op onze fijnproeversreis is mozzarella!

 

Mozzarella koop je in een blok of bol, die je achteraf in plakjes of blokjes snijdt en op je pizza legt of tussen twee tomatenschijfjes eet. Maar mozzarella is veel meer dan dat! Deze kaas, op basis van koe- of buffelmelk (de befaamde 'bufala'), vind je in verschillende vormen terug in de winkel. Hieronder geven we een overzicht van de vele vormen van mozzarella ... en hoe je ze kan klaarmaken. Maak kennis met dit witkleurige goud!

Klassiek

De klassieke mozzarellabollen die je in alle versafdelingen tegenkomt, heb je in de standaard- of de lightversie. Je kan er alles mee doen: grillen, op een sneetje bruschetta leggen met wat tomatensaus erbij of aan een slaatje toevoegen.

Bocconcini

Deze minibolletjes zijn ideaal voor een pastasalade met pesto. Ze zijn ook fantastisch met kerstomaatjes, basilicum en een scheutje olijfolie, een makkelijk aperitiefhapje.

Perline

Deze 'parels' zijn nog kleiner dan de bocconcini. Ze zijn perfect om aan een minestrone toe te voegen, een gegratineerde macaroni meer esthetiek te geven of een pastaschotel te garneren. Net voor het opdienen leg je er een paar op de saus en… Smakelijk!

Mozzarella

Mozzarella di bufala

Deze mozzarella met buffelmelk van Campania, in plaats van de gewone koemelk, is de crème de la crème. Dubbel zo voedzaam en dubbel zo smakelijk ... Door z'n smeuïge textuur smaakt hij verrukkelijk bij Italiaanse tomaten voor een salade caprese met oregano of basilicum. Buffelmozzarella is ook een must op een echte Napolitaanse pizza. Nog lekkerder wanneer je hem meteen na het klaarmaken verorbert.

 Stracciatella

Stracciatella is de top! Het is enkel het malse hart van burrata. Eet hem zo met een lepeltje. Zo zacht, en zo lekker!

Scarmorza

Deze variant is peervormig en heerlijk op een pizza. Omdat scarmorza niet romig is, kan je het langer bewaren. De scarmorza kan je ook gerookt (affumicata) vinden, heerlijk bij gegrilde aubergines!