Onweerstaanbare mozzarella | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Mozzarella, de ster van de zomer!

Alles over mozzarella

Mozzarella is niet zomaar een kaas, het is dé kaas van het zomerseizoen! Ontdek welke mozzarella je best gebruikt in je gerechten, hoe je de kaas bewaart en snijdt, waarmee je mozzarella kan combineren… Dankzij onze superoriginele recepten wordt mozzarella zo mogelijk nog lekkerder! Smakelijk!

 

De verschillende soorten mozzarella

Mozzarella koop je in een blok of bol, die je achteraf in plakjes of blokjes snijdt en op je pizza legt of tussen twee tomatenschijfjes eet. Maar mozzarella is veel meer dan dat! Deze kaas, op basis van koe- of buffelmelk (de befaamde 'bufala'), vind je in verschillende vormen terug in de winkel. Hieronder geven we een overzicht van de vele vormen van mozzarella ... en hoe je ze kan klaarmaken. Maak kennis met dit witkleurige goud!

Klassiek

De klassieke mozzarellabollen die je in alle versafdelingen tegenkomt, heb je in de standaard- of de lightversie. Je kan er alles mee doen: grillen, op een sneetje bruschetta leggen met wat tomatensaus erbij of aan een slaatje toevoegen.

Mozzarella di bufala

Deze mozzarella met buffelmelk van Campania, in plaats van de gewone koemelk, is de crème de la crème. Dubbel zo voedzaam en dubbel zo smakelijk ... Door z'n smeuïge textuur smaakt hij verrukkelijk bij Italiaanse tomaten voor een salade caprese met oregano of basilicum. Buffelmozzarella is ook een must op een echte Napolitaanse pizza. Nog lekkerder wanneer je hem meteen na het klaarmaken verorbert.

Bocconcini

Deze minibolletjes zijn ideaal voor een pastasalade met pesto. Ze zijn ook fantastisch met kerstomaatjes, basilicum en een scheutje olijfolie, een makkelijk aperitiefhapje.

Burrata

Burrata is nog smeuïger want het is een mengeling van mozzarella en een vulling van mozzarellaroom. Twee texturen voor de prijs van één! Een portie verdeel je beter onder twee personen, want burrata is een heuse caloriebom ... en zo kunnen nog meer mensen meegenieten! Om deze smeuïge kaas volledig tot zijn recht te laten komen, smeer je hem op een sneetje geroosterd brood, besprenkeld met wat olijfolie!

Perline

Deze 'parels' zijn nog kleiner dan de bocconcini. Ze zijn perfect om aan een minestrone toe te voegen, een gegratineerde macaroni meer esthetiek te geven of een pastaschotel te garneren. Net voor het opdienen leg je er een paar op de saus en… Smakelijk!  

Scarmorza

Deze variant is peervormig en heerlijk op een pizza. Omdat scarmorza niet romig is, kan je het langer bewaren. De scarmorza kan je ook gerookt (affumicata) vinden, heerlijk bij gegrilde aubergines! 

Stracciatella

Stracciatella is de top! Het is enkel het malse hart van burrata. Eet hem zo met een lepeltje. Zo zacht, en zo lekker!

Waarmee mozzarella combineren?

Wat is het verschil tussen buffelmozzarella en mozzarella van koemelk?

Mozzarella van buffelmelk (mozzarella di bufala) heeft een meer uitgesproken smaak. Daarom raden we je aan deze te gebruiken voor koude bereidingen, om van zijn hele smaakpalet te genieten. Voor warme gerechten, zoals pizza, gratins of lasagne, kies je beter mozzarella van koemelk, die is goedkoper en extra romig.

Hoe mozzarella bewaren?

Gebruik je niet de hele bol mozzarella? Bewaar hem in zijn vocht (vergeet dus niet dat op te vangen als je het zakje opent!), in een afgesloten doos in de koelkast, en niet langer dan 2 dagen. Je kan hem ook invriezen, in zijn vloeistof of gewoon zo, in sneden.

Hoe mozzarella snijden zonder die in draden te trekken?

Om mozzarella perfect te snijden, leg je de bol eerst een paar minuten in de diepvriezer. Snij hem dan in schijven met een glad mes. Zo krijg je perfecte sneetjes. Wil je hem raspen, laat hem dan langer in de diepvriezer, ongeveer 1 u. Rasp hem met een kaasrasp.

Al eens mozzarella in een dessert geprobeerd?

Als je dat nu eensprobeerde, mozzarellaals dessert? Het is heelerg simpel: mix hemmet plattekaas, of laathem trekken in eenmengsel van kokendemelk en room. Voeg watbasilicum toe. Met nogwat aardbeien is het eenechte lekkernij!