Prosecco, de charme van Italiaanse bubbels | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Prosecco, de magie van Italiaanse bubbels

 

Prosecco is de ster bij uitstek van het aperitief, maar doet het ook prima in een cocktail of zelfs bij een dessert of maaltijd. Een slokje voert je weg naar de Italiaanse hemel. Laat het feest maar beginnen!

Prosecco wordt gemaakt in de streek van Venetië en Trieste, het noordoosten van het schiereiland. Het is zonder twijfel de bekendste Italiaanse schuimwijn. Prosecco is één van de drie grootste internationale schuimwijnen, een mooi alternatief voor champagne en cava. Prosecco onderscheidt zich door zijn frisheid en verfijning — die hij te danken heeft aan de plaatselijke druivensoort, de glera — en door de uitstekende  prijskwaliteitsverhouding.

In tegenstelling tot de meeste schuimwijnen wordt prosecco niet op fles maar in een tank gegist. Deze artisanale werkwijze, die al meer dan 150 jaar in gebruik, drukt de productiekosten aanzienlijk zonder af te doen aan de kwaliteit. Als resultaat verkrijgen we een heerlijke elegante en feestelijke wijn, die zeer toegankelijk is en een laag alcoholgehalte bevat. Zo kan je in alle lichtheid te genieten van het plezier van bubbels. 

Prosecco is natuurlijk ideaal bij het aperitief, waar zijn levendigheid perfect tot zijn recht komt, maar breidt zijn potentieel uit naar cocktails. Het is, samen met perzikenlikeur, het hoofdingrediënt van de iconische Bellini, gecreëerd in Harry’s Bar in Venetië in de jaren 30. Prosecco past perfect bij cocktails op basis van fruitsappen en -siropen, maar doet het ook prima samen met tonic of gin.

Prosecco is soepel en bloemig en serveer je zonder problemen bij de maaltijd. De wijn is niet te zoet en geeft een dynamische en scherpe toets aan het dessert. De wijn ontplooit zijn expressiviteit bij schelpdieren en zeevruchten en is de perfecte aanvulling van smaken uit de zee of hazelnootaccenten. Prosecco is ook goed te combineren met gevogelte, vis, wit vlees en zachte kazen.