Marokkaanse recepten,Marokkaanse recepten | Carrefour

Marokko

Wist je dat...

1. In Marokko blijft de keuken nog vaak het domein van de vrouwen, behalve dan de voorbereiding van de mechoui en van de brochettes. Daar geldt precies het omgekeerde!

2. De Marokkaanse keuken, net als die van Italië of Griekenland, is een voorbeeld van het “Mediterrane dieet”, een traditionele voedingspraktijk die deel uitmaakt van het immateriële culturele erfgoed van de UNESCO.

3. De heerlijke “gazellehoorntjes”, gebak in de vorm van halvemaantjes gevuld met amandelpasta, staan in Marokko bekend onder de naam “kaab el ghazal”.

Paradijs van delicatessen

Couscous, tajine, pastilla’s… De Marokkaanse keuken, dat zijn heerlijke mengelingen van smaken en rijke gerechten, die hart en maag verwarmen. En wat drinken we daarbij? Muntthee natuurlijk!

De 5 basisingrediënten van de Marokkaanse keuken:

  • Specerijen
    Komijn, saffraan, kaneel, ras el hanout… geen recept zonder een van deze gemalen pareltjes.
  • Olijven
    Bij het ontbijt, in jouw salades en tajines… olijven zijn een onmisbaar ingrediënt.
  • Hard tarwegriesmeel
    Je kan niet zonder, om couscous, bepaalde typische gerechten en gebak te maken..
  • Peulvruchten
    In bepaalde saladerecepten of harira-soep spelen linzen en kikkererwten de hoofdrol.
  • Gedroogd fruit
    In couscous, tajines of in desserts mag gedroogd fruit niet ontbreken.