Zero waste tips van rachel | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Zero waste tips van rachel

Rachel geeft je haar zero waste tips in de winkel

Zoals iedereen heeft Rachel zo haar gewoontes als ze boodschappen doet. Ze laat zich leiden door twee principes: verspilling vermijden, en haar geld zo slim mogelijk besteden. Zij gidst je langs de rekken van Carrefour, op zoek naar goede ideeën.

Zero Waste Boxen groenten en fruit

“Ik heb de Zero Waste Boxen afgelopen zomer al ontdekt bij Carrefour. Het principe? Kartonnen dozen met beschadigde of heel rijpe vruchten en groenten, die wel nog perfect consumeerbaar zijn. Ik vind dit een heel interessant initiatief in de strijd tegen voedselverspilling. Ik koop ze nu regelmatig en maak er soepen, compote of smoothies mee.”

  • Minstens 1,5 kg groenten en fruit
  • Vaste prijs van € 2,50
Zero waste tips van rachel

Snelverkoop

“Sinds ik student ben, heb ik de gewoonte om uit te kijken naar producten in snelverkoop. Dat zijn producten die bijna gaan vervallen en die aantrekkelijk afgeprijsd zijn. Ze zijn nog altijd prima in orde, je moet ze alleen snel opeten, meteen na aankoop of de dag erna. En dus pas ik geregeld een recept last minute aan om zo’n product te kunnen gebruiken. Zo bespaar ik geld en help ik voedselverspilling beperken.”

  • Producten die bijna gaan vervallen
  • Kortingen van 30 to 50 %
Zero waste tips van rachel

Brood van gisteren

“Onlangs viel me die affiche op over brood van gisteren. Ik heb er dus van gekocht en ga dat nog doen. Ik gebruik het voor mijn boterhammen, maar ook om croque-monsieurs te maken, voor croutons, wentelteefjes, bij soep of een gekookt eitje. Geroosterd is het met wat boter heel lekker bij de ochtendkoffie, of met een beetje choco als vieruurtje. En net als vers brood kan je het makkelijk invriezen. Slim, toch?”

  • Vaste prijs van € 0,99 
Zero waste tips van rachel