BroodNodig en "het traagste brood" | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

BroodNodig en "het traagste brood"

Het mooie verhaal van "het traagste brood"

 

Marc Van Eeckhout en Lutgart Lyen baatten meer dan 20 jaar lang vier winkels uit, waar ze hun zelfgemaakte brood en gebak aanboden en zo in de regio dé ambachtelijke bakker werden. Die winkels hebben ze afgebouwd om nu nog enkel en alleen brood te bakken, maar niet zomaar brood ... Enkele jaren geleden gooiden ze het over een andere boeg en besloten ze onder de naam BroodNodig het ‘traagste brood’ te maken. Sinds 2015 liggen hun broden in de Carrefourwinkels in de buurt van Hofstade, de bakermat van de bakkersfamilie Van Eeckhout.

Trager is beter

Lutgart vertelt: “Eén van onze doelen was boer, molenaar en bakker weer op één lijn krijgen. Lokale boeren vroegen we graan te zaaien dat we kunnen gebruiken voor ons brood. We hopen die lokale visie door te trekken naar de toekomst.”
“Het brood heeft een bijzondere kwaliteit, verteerbaarheid en smaak. Het geheim? We gunnen het deeg 5 rustmomenten. Zo heeft ons brood al een fermentatieproces doorgemaakt, waardoor het sneller een verzadigingsgevoel geeft.”

BroodNodig en "het traagste brood"

Broodsommelier

BroodNodig en "het traagste brood"

Lutgart noemt zichzelf "broodsommelier" : ze geeft tips over hoe hun broden kunnen worden gecombineerd met andere ingrediënten. "Elk brood heeft iets eigens en aparts. Zo wordt ons pompoenpitbrood gemaakt met pompoenpitten die op drie verschillende manieren zijn bereid : getoast, geweekt en vermalen. Dat resulteert in een zeer smaakrijk brood dat op natuurlijke wijze 4 tot 5 dagen mals blijft. Echt heerlijk !"

Een hechte band met de consument

“We vinden het een privilege om ons verhaal tot bij de Carrefourklanten te mogen brengen. Twee keer per jaar ga ik zelf met onze pitten, zaden en desem langs in de winkels om de klanten te informeren. Er circuleren veel onjuiste verhalen over brood. Die bezorgdheid willen wij counteren met een authentiek en eerlijk verhaal. Zo krijgen we ook een band met de consument, en daar gaat niets boven. En we zijn oprecht blij dat we die kans krijgen van Carrefour.”

BroodNodig en "het traagste brood"

Waar kan je de broden van Broodnodig terugvinden?

“We hadden alle vertrouwen in het charter van Carrefour en zijn mee ingestapt in hun verhaal van lokale producten. Nu ligt ons brood in Carrefour-winkels binnen een straal van 40 km rond onze bakkerij. We hebben een klein team van 5 bakkers en we houden het dus graag lokaal.”

Zin om het traagste brood zelf eens te proeven? Dan kan je terecht in een tiental Carrefour-winkels: Hypermarkt Carrefour Strombeek-Bever, Hypermarkt Carrefour Turnhout, Hypermarkt Carrefour Borsbeek, Carrefour Market Etterbeek, Carrefour Market Schilde, Carrefour Market Vilvoorde, Carrefour Market Londerzeel, Carrefour Market Grimbergen, Carrefour Market Sint-Pieters-Woluwe, Carrefour Market Tervuren, Carrefour Market Kapelle-op-den-Bos, Carrefour Market Lint, Carrefour Market Mechelen.

Vanaf september 2019 komen er zelf nog 3 extra winkels bij: Carrefour Market Elsene, Carrefour Market Antwerpen Groenplaats en Carrefour Market Tervuren.

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel

Al het nieuws van Carrefour