Carrefour en Miimosa: naar een voedselomschakeling | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Carrefour en Miimosa: naar een voedselomschakeling

Carrefour en Miimosa ondersteunen producenten bij hun omschakeling naar bio-landbouw

Na de campagne voor de voedseltransitie, Act for Food, zet Carrefour haar inspanningen voort ter ondersteuning van lokale producenten bij hun omschakeling naar bio. Dat doen we met een projectoproep bestemd voor Belgische producenten. In samenwerking met het crowdfunding-platform MiiMOSA, marktleider in de sector landbouw en voeding, engageert de Carrefour-groep zich om haar hulp aan te bieden aan producenten die willen omschakelen naar meer duurzame landbouw.

Ons partnerschap in cijfers, tussen juni en december 2020

11 projecten
gefinancierd

€ 97 343
opgehaald

Elk project verzamelde
gemiddeld € 8 111

Een duurzame samenwerking

8 jaar geleden al zette Carrefour haar samenwerkingsproject met lokale producenten op. Gezien het succes, en de honger naar lokale producten bij onze klanten, willen we nu nog verder gaan: het doel van ons partnership met MiiMOSA is lokale producenten te ondersteunen tijdens een algemene omschakeling naar bio-voeding, en onze klanten zo de garantie te bieden op kwaliteitsvolle, duurzame voeding.

De oproep voor projecten, aanvankelijk voorzien voor één jaar en voor Waalse boeren, is nu verlengd en wordt uitgerold over heel België.

Carrefour en Miimosa: naar een voedselomschakeling

Wil jij bijdragen?

Er komen het hele jaar door nieuwe projecten bij. Een bestaand project steunen is simpel: surf naar het platform carrefour.miimosa.be en ontdek de projecten waarvoor nu crowdfunding loopt. Je kan een financiële gift doen, of een stap verder gaan, investeren en rente ontvangen. Als geëngageerd burger en acter om beter te eten, neem je zo deel aan de evolutie naar gezonder en lokaal voedsel. Iederéén kan meedoen aan de voedseltransitie. Wacht dus niet! Onze lokale producenten rekenen op jou.

Boer en consument verbinden

Dankzij het principe van publieke financiering (crowdfunding) krijgen boeren snel toegang tot financiële middelen via het groot publiek, en dat op een eenvoudige, innovatieve manier. Dat heeft voor beide partijen voordelen: de consument financiert mee een landbouwer die hij zelf uitkiest, de teler laat hem kennismaken met het project en biedt hem producten aan of nodigt hem uit om ter plaatse te komen oogsten.

Producent : La ferme du Tambourin

Wie zijn de laureaten van 2020?

Het pilootproject in 2019 was een daverend succes en droeg bij tot de omschakeling naar bio van de Ferme du Tambourin. Sindsdien hebben onze klanten talloze projecten geholpen om de nodige fondsen te werven voor hun ontwikkeling: microbrouwerijen, een bio-geitenkaasmakerij, de productie van vers vruchtensap... Na een voorselectie door de jury en de stem van meer dan 200 medewerkers heeft Carrefour de laureaten voor het jaar 2020 gekozen: Verger des Quatre Vents in Gembloers en Rucher du Grand Chêne, een project voor bijenteelt in de regio Luik. Gefeliciteerd!