Carrefour strijdt tegen voedselverspilling | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Carrefour strijdt tegen voedselverspilling

Samen in de strijd tegen voedselverspilling

 

We gooien elk jaar grote hoeveelheden voedsel weg, in totaal bijna 350 kilo per persoon. Carrefour strijdt al jaren tegen die verspilling en zet nu nog meer acties in.

4 concrete acties tegen voedselverspilling

Dagdagelijks beheer

Carrefour springt uiterst zorgvuldig om met haar stockbeheer om zo veel mogelijk onverkochte producten te vermijden. Wanneer een product de uiterste houdbaarheidsdatum nadert, wordt het afgeprijsd. Die promoties zijn makkelijk terug te vinden in de winkel dankzij de gele etiketten. Profiteer ervan! Niet alleen goed tegen voedselverspilling, maar ook voor je portemonnee …

Wanneer solidariteit en minder verspilling hand in hand gaan

Carrefour werkt ook al meer dan 15 jaar samen met de voedselbanken. De producten die niet werden verkocht in de winkels, worden geschonken aan verschillende liefdadigheidsinstellingen: het equivalent van niet minder dan 3 miljoen maaltijden elk jaar. Om die schenkingen nog efficiënter te maken, ging Carrefour als eerste voedingsdistributeur in zee met de Schenkingsbeurs, een platform waarop de liefdadigheidsinstellingen en de winkels elkaar vinden.

Een app tegen voedselverspilling

Carrefour heeft onlangs haar engagement voor de strijd tegen voedselverspilling een versnelling hoger geschakeld door in te tekenen op de Too Good To Go app. Carrefour is nu partner van deze revolutionaire app waarmee je verrassingsmanden kan bestellen aan kleine prijzen.

Groen biogas

Producten die ondanks de andere drie opties toch niet verkocht zijn, worden gerecycleerd en geherwaardeerd. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als grondstof voor biomethanisering, een recyclageproces dat gas produceert op basis van organisch afval. Dat gas kan vervolgens gebruikt worden als bevoorrading in het aardgasnet, en dus gebruikt worden als brandstof voor bussen, verwarming of industriële toepassingen.

Al het nieuws van Carrefour

Retrouvez votre magasin Carrefour le plus proche

Vind een Carrefour-winkel in jouw buurt