Carrefour zet zich in tegen ontbossing | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Carrefour zet zich in tegen ontbossing

Carrefour zet zich in tegen ontbossing, een missie die ons nauw aan het hart ligt

Carrefour zet zich in tegen ontbossing

In november 2020 is Carrefour een engagement tegen ontbossing aangegaan, een missie die ons nauw aan het hart ligt. Maar wat betekent dat engagement dan concreet?

De bescherming van onze bossen is van vitaal belang voor onze planeet. Ontbossing brengt namelijk de biodiversiteit in gevaar, bedreigt de waterkringloop, produceert grote hoeveelheden CO2 en heeft een negatieve impact op de hele planeet. Daarom kiest Carrefour ervoor om producten te ontwikkelen die geen ontbossing veroorzaken. Om te streven naar duurzame bossen, werken we in de eerste plaats rond de grondstoffen die het meest voorkomen in onze producten. Lees hieronder met welke concrete acties Carrefour de strijd tegen ontbossing aangaat.

Hout en papier

  • 100% van onze commerciële publicaties (folders, catalogi, mailings) wordt alleen gedrukt op papier met het PEFC-label (Programme for the Endorsement of Forest Certifications). Dat label garandeert dat het papier afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos.      
  • Carrefour geeft de voorkeur aan producten met FSC-certificaat (Forest Stewardship Council) of producten die gemaakt zijn van gerecycleerde vezels, zoals toiletpapier, printpapier en tuinmeubelen.
logo FSC - PEFC

Palmolie

  • Sinds 2010 wordt palmolie in de Carrefour-producten vervangen wanneer dat het voedingsprofiel verbetert.           
  • Als dat niet mogelijk is, gebruiken we RSPO-gecertificeerde palmolie, een label dat garandeert dat de olie niet bijdraagt ​​aan ontbossing.          
  • 100% van de Carrefour Bio-producten zijn gecertificeerd zonder palmolie.
Carrefour zet zich in tegen ontbossing

Soja in voeder voor dieren

  • Bij 100% van onze Kwaliteitsketens Carrefour gevogelte, eieren, Belgische geitenkaas en varkensvlees van Weleer krijgen de dieren voer met duurzame ‘Zero Ontbossing’ plantaardige eiwitten.           
  • We nemen een sojagerelateerde non-ontbossingsclausule op in de lastenboeken van de producten van onze eigen merken.

Duurzame cacao

  • Carrefour streeft ernaar dat alle chocoladerepen onder haar merk duurzaam en traceerbaar zijn van teler tot consument, in de strijd tegen ontbossing.
Cacao - carrefour s'engage contre la déforestation