Champignonkwekerij Van Eys | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Champignonkwekerij Van Eys

Champignons vol karakter

Waar zijn die lekkere Belgische champignons?! Al meer dan vijftig jaar verwent de champignonkwekerij van de familie Van Eys in Plombières ons met heerlijke Parijse champignons. Een unieke teelt die zich onderscheidt door het lokale karakter en deuitstekende kwaliteit.

De kracht van familietradities

Champignonkwekerij Van Eys

Champignonkwekerij Van Eys is al een vijftigtal jaar heer en meester in de regio Luik. Een geschiedenis van opeenvolgende generaties die vrucht heeft afgeleverd... of beter champignons! Wanneer Jean Van Eys en zijn echtgenote in 1988 het bedrijf overneemt van zijn vader, geeft hij de familie-onderneming een nieuwe impuls. Met twee versterken ze de champignonkwekerij en ze breiden de bestaande winkel uit die hun champignons rechtstreeks verkoopt. De micro-onderneming van menselijke omvang komt op kruissnelheid: op enkele jaren tijd heeft het koppel de productiviteit verdubbeld en het project lokaal verankerd in een korte ketennetwerk.

2 soorten Parijse champignons

Jean Van Eys en zijn vrouw  telen twee soorten Parijse champignons, de bruine en de witte. Buiten hun kleur verschillen witte en bruine champignons ook van smaak. De bruine champignon smaakt iets voller en meer nootachtig. Bovendien bevat deze champignon ook minder vocht dan de witte variant.

Onvergelijkbare streekkwaliteit

Champignons zijn een kostbaar product, rijk aan mineralen en vitamines, maar erg fragiel. Daarom telen de Van Eys champignons op traditionele wijze, met respect voor elke stap van het proces: inzaai van de compost, pasteurisatie, incubatie... "We geven de champignons de tijd die ze nodig hebben om zich te ontwikkelen, zodat we een betere controle hebben over de eindkwaliteit." Het resultaat? Een product van constante en gelijke kwaliteit met een onvergelijkbare smaak.

Champignonkwekerij Van Eys

Het beste van de korte keten

Champignonkwekerij Van Eys

"We gaan altijd voor kwaliteit, en wat ons onderscheidt, is onze cultuur op menselijke schaal." De volledige productie gebeurt ter plaatse in korte keten, met respect voor een duurzame en lokale economie: nadat de champignons ter plaatse worden geteeld en geoogst, gaan ze de daaropvolgende dag al naar enkele plaatselijke winkels en naar de Carrefourwinkels in de buurt, die verse regionale producten in de kijker zetten.

Een samenwerking om trots op te zijn

De champignonkwekerij van Plombières werkt intussen al vijftien jaar samen met Carrefour. Het bewijs dat partnerschappen werken! "Onze werking in korte keten garandeert absolute versheid. Daarnaast kunnen we zo ook onze productie evenwichtig spreiden. Het feit dat onze champignons in de afdeling van lokale producten liggen, is voor ons een groot voordeel. Ik waardeer de inspanning die Carrefour doet om lokale producten te valoriseren. Voor mij maken die het verschil op vlak van kwaliteit."

Champignonkwekerij Van Eys

Waar kan je deze champignons kopen?

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt. De champignons van de familie-onderneming Van Eys kan je terugvinden in Hypermarkt Carrefour Herstal, Hypermarkt Carrefour Ans, Hypermarkt Carrefour Malmedy en Hypermarkt Carrefour Fléron

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel

Al het nieuws van Carrefour