Chocolaterie De Poorter | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Belgische, ambachtelijke chocolade voor en door Carrefour

Onze medewerker Kevin De Poorter had altijd al een boontje voor chocolade. Nadat hij zijn studies voor bakker-patissier succesvol afrondde in 2006, volgde hij zijn passie. Hij begon zijn eigen microchocolaterie in de keuken van zijn ouders. Bijna 15 jaar later liggen zijn zelfgemaakte producten in de rekken van de hypermarkt Carrefour van Oostakker.

Van passie naar beroep

Chocolaterie De Poorter

“Ik ben chocolade beginnen maken in bijberoep", vertelt Kevin wiens hoofdberoep bakker-patissier in de Hypermarkt Carrefour van Oostakker is. "Ik verkocht oorspronkelijk aan familie, vrienden, de mensen uit de straat en de buurt en dat werd na verloop van tijd zo’n groot succes, dat ik gewoon geen plaats genoeg meer had”, zegt Kevin. Toen er in 2016 een groter pand vrijkwam vlakbij het centrum van Drongen, verhuisde Kevin zijn atelier en richtte er een winkel in om zijn ambachtelijke chocoladeproducten te verkopen.

Een gelukkig toeval

De samenwerking met Carrefour kwam er vrij toevallig, toen Kevin hoorde dat er een vergadering zou plaatsvinden voor lokale producenten. “Ik was eerst nietgeïnteresseerd, ik was kleinschalig bezig en dat was eigenlijk genoeg voor mij. Maar ik ben toch gegaan, en de bal is toen vrij snel aan het rollen gegaan. Ik heb er nog geen spijt van gehad!”, lacht Kevin.

Chocolaterie De Poorter

Leverancier van en medewerker bij Carrefour

Chocolaterie De Poorter

Kevin werkt alleen met Belgische chocolade en op een ambachtelijke manier en maakt voor Carrefour een overheerlijk gamma van onder andere pralines, chocomelksticks, chocorotsjes, aangevuld natuurlijk met de typische seizoensproducten voor Pasen en Sinterklaas. “Ik vind het fantastisch om beide jobs te kunnen combineren. Ik ben het zeker nog niet beu, integendeel, ik moet ook elke dag mijn portie chocolade hebben.”

Rooskleurige toekomst

De samenwerking met Carrefour verloopt vlekkeloos, aldus Kevin: “Dat is het voordeel van met zo’n groot bedrijf te mogen samenwerken. Zowel de leveringen als de betalingen zijn goed geregeld. En mijn producten hebben een veel grotere afzetmarkt dan ik had durven dromen. Ik zie onze samenwerking graag groeien in de toekomst!”

Chocolaterie De Poorter

Waar kan je deze chocolade kopen?

In al onze winkels is een rek voorbehouden voor producten van lokale, hardwerkende producenten. We geven de voorkeur aan de verkoop van deze lokale producten binnen een straal van 40 km rond de plek waar het product gemaakt wordt.. De chocolade van Chocolaterie De Poorter is het hele jaar door beschikbaar in de Hypermarkt Carrefour Oostakker. Rond Pasen en Sinterklaas zijn mijn creaties te vinden tot in de Carrefourwinkels van onder andere Burcht, Ninove en Schoten.

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel

Al het nieuws van Carrefour