De 4 types geitenkaas van boerderij Pecquereau | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De 4 types geitenkaas van boerderij Pecquereau

Authentieke producten die smaken naar meer!

 

In de provincie Henegouwen produceert boerderij Pecquereau vier types geitenkaas met respect voor traditionele knowhow. Het begon allemaal met een kleine bedrijfje dat in de loop van de jaren spectaculair groeit. Nu leidt het koppel Pecquereau - intussen met twee van hun kinderen erbij - een fors bedrijf: 34 hectare land en een kudde van 1000 melkgeiten, en dat met respect voor duurzame landbouw. Van de verzorging van de dieren tot aan het eindproduct kwaliteitskazen die Carrefour graag ondersteunt.

Productie in eigen handen

34 jaar geleden beginnen Jean-Paul Pecquereau en zijn vrouw met het kweken van een paar geiten in Veilaines. De verwerking van de geitenmelk tot verse kaas nemen ze zelf in handen. Daarna gaat de kaas naar externe kaasmakerijen, die de afgewerkte producten aanbieden. Maar de zaken gaan zo snel zo goed dat de familie beslist de productie van A tot Z zelf te doen: van het verwerken van de geitenmelk tot de rechtsstreekse verkoop van kaas.

De 4 types geitenkaas van boerderij Pecquereau

Van traditioneel tot duurzaam

Het doorzettingsvermogen en de knowhow werpen hun vruchten af. Het bewijs is het gevarieerde gamma producten: bûches verse kaas, crottins, gouda en tomme, alles ter plaatse gemaakt, van het pasteuriseren tot de verpakking. Dat alles op basis van de geitenmelk die de boerderij met zo veel zorg produceert: “Onze geiten worden gevoerd met groen zonder pesticiden, en granen van Europese oorsprong en gegarandeerd zonder GGO's”.

De 4 types geitenkaas van boerderij Pecquereau

Groen over de volledige lijn

De 4 types geitenkaas van boerderij Pecquereau

De volledige productie gebeurt resoluut duurzaam. “Omdat we ons bewust zijn van de huidige uitdagingen, doen we op de boerderij steeds meer inspanningen om als bedrijf milieuvriendelijk te zijn. De productie van melk en kaas gebeuren op de boerderij zelf, en de geiten groeien op in een gesloten circuit. Dankzij de installatie van zonnepanelen, die de volledige elektriciteitsnoden van de boerderij dekken, verbruiken we uitsluitend groene energie.”

Garantie van een lokaal topproduct

De kaas van boerderij Pecquereau is ook hygiënisch van topkwaliteit: “Twee jaar geleden hebben we het IFS-certificaat gekregen, een belangrijk keurmerk in de grootdistributie. Het garandeert de kwaliteit en veiligheid van voedingsproducten. We zijn daar erg trots op, want het is heel moeilijk om dat certificaat te krijgen”, legt J-P Pecquereau uit. Een kwaliteit die begin dit jaar ook opgemerkt werd door Carrefour.

De 4 types geitenkaas van boerderij Pecquereau

Een vruchtbare samenwerking

De 4 types geitenkaas van boerderij Pecquereau

Sindsdien heeft Carrefour het aanbod opgenomen in de Carrefourwinkels in de regio Henegouwen: “Onze producten kregen een plek naast andere lokale producten, waardoor ze beter opvallen. En dat voelen we in de verkoop, die substantieel gestegen is.” Nog een voordeel van de samenwerking, volgens de producent? “Een planmatige manier van werken en aansturen die het voor ons producenten veel makkelijker maakt.”

Waar kan je de geitenkaas terugvinden?

De geitenkaas van Pecquereau is beschikbaar in alle Carrefour Markets van de Mestdaghgroep. Verder kan je ze ook vinden in Hypermarkt Carrefour Froyennes, Hypermakt Carrefour Mons, Hypermarkt Carrefour Soignies en Carrefour Market Mouscron.

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel

Al het nieuws van Carrefour