De brouwerij Valduc-Thor | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De brouwerij Valduc-Thor

Valduc, een authentiek en geëngageerd bier

 

Sinds 2016 produceert de coöperatieve brouwerij Valduc-Thor ambachtelijke bieren die exclusief met lokale ingrediënten worden gebrouwen. Het ambitieuze project, dat ondersteund wordt door Carrefour, wordt getrokken door twee enthousiaste brouwers die zich resoluut engageren voor duurzame ontwikkeling en de korte keten.

Een verhaal vol passie

Antoine Limbourg en Peter Gerard, twee jonge mannen met een diploma bio-ingenieur, slaan in 2016 de handen in elkaar om hun gemeenschappelijke droom te realiseren: bierbrouwen volgens de regels van de kunst, ambachtelijk maar eigentijds. Ze kiezen het dorpje Thorembais-Saint-Trond (Waals-Brabant) uit als start, vanuit het idee om een verlaten brouwerij nieuw leven in te blazen. Zo is de duurzame brouwerij Valduc-Thor geboren, gestoeld op een veeleisend project: een kwaliteitsvol en milieuvriendelijk bier creëren dat de lokale economie ondersteunt.

De brouwerij Valduc-Thor

Een 100% duurzame brouwerij

De brouwerij Valduc-Thor

Het hele brouwerijgebouw is zo ontworpen dat het past in duurzame ontwikkeling, legt Antoine Limbourg uit. “We gebruiken een combinatie van technieken om energie te recupereren en ons verbruik te beperken: materiaal dat weinig energie vraagt, een systeem dat water hergebruikt, zonnepanelen… Zo kunnen we onze voetafdruk efficiënt verkleinen, groene energie produceren en ons waterverbruik drastisch verminderen.”

Lokaal is prioritair

Alles wordt gedaan in de regio en dus in de korte keten: een project dat al een jaar lang wordt aangemoedigd door Carrefour. “Meer dan andere grootdistributeurs promoot Carrefour echt alles wat lokale productie is”, zegt Antoine Limbourg enthousiast. Er worden één à twee degustatiesessies per maand georganiseerd in de Carrefourwinkels. De gelegenheid bij uitstek voor bierliefhebbers om het gamma van Valduc te ontdekken: vijf bieren met hergisting op fles, met een pure smaak, gegarandeerd zonder additieven, kleurstoffen of toegevoegde aroma’s!

De brouwerij Valduc-Thor

Waar vind je de bieren?

De Valduc-bieren zijn verkrijgbaar in een tiental Carrefourwinkels in de regio’s Brussel, Waals-Brabant en Namen (binnen een perimeter van ongeveer 40 km2 rond de brouwerij, zoals het hoort voor een lokaal product): de hypermarkten Carrefour Sint-Agatha-Berchem, Drogenbos, Strombeek-Bever, Evere, Kraainem, Oudergem, Waterloo Mont-Saint-Jean, Bierges, Jambes, Wepion en de Carrefour Market Gembloux.

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel

Al het nieuws van Carrefour