De Carrefour Foundation schenkt Regenacterre een bedrag van € 123 000! | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De Carrefour Foundation schenkt Regenacterre een bedrag van € 123 000!

Carrefour schenkt Regenacterre een bedrag van €123 000!

De overstap van Belgische landbouwers naar een biologische werkwijze is een onderwerp dat ons nauw aan het hart ligt. Daarom steunen wij de vzw Regenacterre opnieuw, via de Carrefour Foundation, met een gift van € 123.000 voor 2022

Regenacterre, wat is dat?

De vzw Regenacterre, die in 2016 opgericht werd door en voor landbouwers, telt meer dan 75 landbouwers. De missie van het collectief? Werken aan ontwikkeling en promotie van regeneratieve landbouw in België. Hoe? Door landbouwers advies, opleidingen en technische middelen te bieden om de bodemgezondheid en de economische prestaties van landbouwbedrijven te verbeteren. "De agro-ecologie is essentieel om enerzijds een voedselsysteem te creëren dat het milieu, de gezondheid van de consument en de biodiversiteit respecteert en tegelijkertijd economisch efficiënt is voor de boeren", benadrukt Pascal Léglise, CSR-Quality Director van Carrefour België.

De Carrefour Foundation schenkt Regenacterre een bedrag van € 123 000!

Carrefour, geëngageerd voor de voedseltransitie

Na een eerste actie in augustus die € 22.903 opbracht ten voordele van Regenacterre, biedt de retailer dit maal via de Carrefour Foundation steun aan de vzw met schenking van € 123.00. Dit bedrag moet Regenacterre in staat stellen haar actie ter bespoediging van de landbouwomschakeling te intensiveren. Er worden verschillende acties op poten gezet:

  • De aanwerving van extra agronoom om meer en meer hectare omschakeling te ondersteunen.

  • De versterking van middelen van de academie om de lessen van academie te verspreiden onder de hele landbouwgemeenschap, om zo de wil tot omschakeling te stimuleren.
De Carrefour Foundation schenkt Regenacterre een bedrag van € 123 000!