De duurzame Carrefourtassen van gerecycleerd afval | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De duurzame Carrefourtassen van gerecycleerd afval

Een nieuwe stap richting zero waste: de nieuwe generatie van duurzame tassen

 

Er is iets nieuws in het gamma van duurzame tassen! Carrefour gaat nog verder in haar recyclagestrijd met een herbruikbare tas die helemaal is gemaakt van plastic afval dat uit de oceanen werd gehaald. Een 100% ecologische tas die net als de Carrefour-tassen in biokatoen werd ontworpen in samenwerking met de artiest 13 Pulsions.

De goede gewoonte van herbruikbare tassen

Milieuvriendelijk handelen doe je met kleine gebaren, elke dag opnieuw. Een herbruikbare tas gebruiken om boodschappen te doen, als alternatief voor de plastic zakjes voor eenmalig gebruik, is daar zo’n voorbeeld van.
Binnen het kader van actie 9 van Act for food bevestigt Carrefour haar engagement voor de vermindering van plasticproductie. In die context neemt Carrefour concrete initiatieven door bijvoorbeeld een gamma van herbruikbare tassen te ontwikkelen, van wasbaar biokatoen of van 100% gerecycleerde materialen.

De duurzame Carrefourtassen van gerecycleerd afval

Een tas die de oceanen “schoonmaakt”

De Carrefourketen blijft resoluut en geëngageerd de weg opgaan naar zero waste: na de wasbare tassen van biokatoen, hebben we nu 100% gerecycleerde tassen, gemaakt van plastic dat uit de oceaan werd gehaald. Dankzij een samenwerking met het bedrijf SEAQUAL, dat zich inzet voor de schoonmaak van de oceanen, heeft Carrefour een gamma van duurzame tassen ontwikkeld, volledig gemaakt van plasticafval dat uit de diepzee werd gehaald en daarna gerecycleerd.

Ecologisch en trendy: de biokatoenen tas

Ons andere geëngageerde alternatief? Wasbare tassen in biokatoen, prachtig ontworpen door de creatieve street artist 13 Pulsions. De tassen zijn even handig als ze mooi zijn en ze zijn verkrijgbaar in groot ‘tote Bag’ formaat en in kleine zakjes voor voedingsmiddelen in bulk. Unieke en trendy tassen die elke dag een positieve impact hebben op het milieu. Ontdek het hele gamma herbruikbare katoenen Carrefourtassen: hip en ecologisch over de hele lijn!

Een za(a)k voor het milieu

De duurzame Carrefourtassen van gerecycleerd afval

Het gamma herbruikbare tassen breidt verder uit. Naast de biokatoenen tassen en 100% gerecycleerde tassen gemaakt van plastic uit de oceaan, stelt Carrefour je hun nieuwe shopper met zakje voor. Een herbruikbare tas gemaakt van 4 gerecycleerde PET-flessen. Niet alleen duurzaam, maar ook leuk, praktisch en resistent. Met het bijhorende zakje kan je de tas compact opbergen in je handtas. Het kleurrijke ontwerp is van de hand van de Brusselse artiest 13Pulsions. Deze fleurige tas vervolledigt ons gamma herbruikbare tassen en staat zo mee aan het front in de strijd tegen plastic bij Carrefour.

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel

Al het nieuws van Carrefour