De herbruikbare zakken in biokatoen van Carrefour | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De herbruikbare zakken in biokatoen van Carrefour

De herbruikbare zakken in biokatoen van Carrefour: handig en hip!

We doen mee ! Zag je onze herbruikbare zakken al ?

Met haar Act for Food-campagne zet Carrefour zich in om het gebruik van plastic efficiënt te verminderen. In deze strijd maakt Carrefour een einde aan de verkoop van plastic zakken aan de kassa. Resultaat? 703 ton minder plastic per jaar! Een van de voorgestelde alternatieven zijn de wasbare zakken in biokatoen, ontworpen samen met de talentvolle Brusselse artiest 13 pulsions. Ze zijn handig, duurzaam en origineel: je zal ze niet meer kunnen missen!

Het duurzame en handige alternatief

De herbruikbare zakken in biokatoen van Carrefour

Je vindt de herbruikbare en wasbare zakjes in biokatoen terug in jouw Carrefour winkel. Er bestaan twee versies: een ‘tote bag’ met grote capaciteit voor je boodschappen (€ 3,50) en twee kleine zakjes voor fruit en groenten en kleine voedingsmiddelen in bulk (€ 0,50).

Een tas die de oceanen “schoonmaakt”

De Carrefourketen blijft resoluut en geëngageerd de weg opgaan naar zero waste samen met de 100% gerecycleerde tassen, gemaakt van plastic dat uit de oceaan werd gehaald. Dankzij een samenwerking met het bedrijf SEAQUAL, dat zich inzet voor de schoonmaak van de oceanen, heeft Carrefour een gamma van duurzame tassen ontwikkeld, volledig gemaakt van plasticafval dat uit de diepzee werd gehaald en daarna gerecycleerd.

De herbruikbare zakken in biokatoen van Carrefour

Een za(a)k voor het milieu

De herbruikbare zakken in biokatoen van Carrefour

Naast de biokatoenen tassen en 100% gerecycleerde tassen gemaakt van plastic uit de oceaan, stelt Carrefour je hun shopper met zakje voor. Een herbruikbare tas gemaakt van 4 gerecycleerde PET-flessen. Niet alleen duurzaam, maar ook leuk, praktisch en resistent. Met het bijhorende zakje kan je de tas compact opbergen in je handtas. Het kleurrijke ontwerp is van de hand van de Brusselse artiest 13Pulsions. Deze fleurige tas vervolledigt ons gamma herbruikbare tassen en staat zo mee aan het front in de strijd tegen plastic bij Carrefour.

Ecologie en kunst

De herbruikbare tassen van Carrefour zijn niet alleen een geëngageerd alternatief, maar ze werden ook ontworpen in samenwerking met de street artist 13 pulsions, een talentvolle jonge Brusselaar die de tassen origineel illustreerde. Een unieke samenwerking waarbij kunst en het leefmilieu hand in hand gaan.

De herbruikbare zakken in biokatoen van Carrefour

Les actualités Carrefour

Retrouvez votre magasin Carrefour le plus proche

Al het nieuws van Carrefour

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel