Vegetarisch eten zit al enkele jaren in de lift. Ieder heeft zo zijn redenen om minder vlees te eten: uit ethische overwegingen of voor het milieu bv. Heel wat mensen eten plantaardig omdat ze dat gezonder vinden en zich er beter bij voelen. Ken je het verschil?
Vegetariër: Je eet geen dierlijke proteïnen, geen vlees dus, ook geen kip, vis of schaaldieren. Je eet wel eieren en zuivel: boter, melk, yoghurt, kaas …
Flexitariër: Je eet vaak vegetarisch. Als oma een lekker gebraad heeft klaargemaakt, zeg je niet nee, want af en toe eet je vlees, kip of schaaldieren. Dit is een goed vol te houden eetstijl waarmee je overal aan je trekken komt.
Vegan: Als vegan eet je totaal geen dierlijke producten: dus geen vlees, kip, vis, schaaldieren. Ook geen eieren, zuivel, honing, gelatine, vlees- of kippenbouillon. Dit is de strengste vorm, niet altijd evident om door te trekken, zeker niet als je op restaurant gaat of uitgenodigd wordt bij vrienden.