Donderdag Veggiedag: de vegetarische keuken in de kijker | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Donderdag Veggiedag: de vegetarische keuken in de kijker

Carrefour viert veggie!

Voedingsgewoontes veranderen voortdurend en vegetarisme neemt een alsmaar grotere plaats in. Ben je flexitariër, vegetariër of vegan, iedereen probeert elke dag minder vlees te consumeren. Carrefour zet zich concreet in voor betere voeding, met acties zoals Donderdag Veggiedag en een groeiend 100% vegetarisch gamma. Ontdek er alles over: nieuwe voedingstrends, Carrefour Veggie gamma, Donderdag Veggiedag en super originele recepten.

 

Binnen het kader van de Act for Food campagne engageert Carrefour zich voor Donderdag Veggiedag*: een Carrefour-actie voor betere voeding, in samenwerking met de vzw EVA, die zich actief inzet voor vegetarische voeding. Elke donderdag kan je zo genieten van 20% korting op de vegetarische alternatieven in de koelafdeling.

*Actie van bepaalde duur. Zie voorwaarden in de winkel.

Donderdag Veggiedag: de vegetarische keuken in de kijker

Veggie: meer dan een hype

Het is intussen wel duidelijk, vegetarisme is meer dan een modegril. Het fenomeen groeit al jarenlang en telt meer en meer aanhangers. Waarom? Naast de ethische en ecologische beweegredenen zijn er heel wat mensen die kiezen voor plantaardige voeding voor hun eigen welzijn. En terecht, de vegetarische keuken is een bron van essentiële microvoedingsstoffen en heeft heel wat positieve eigenschappen! De kers op de taart? Het is een creatieve en superlekkere manier van koken! We inspireren je met heerlijke recepten…

Flexie of veggie?

Een vegetarisch dieet bant traditioneel elk dierlijk eiwit, met uitzondering van eieren en melk. Dat is de klassieke versie, maar eigenlijk is er meer dan een manier om voor vegetarisch te gaan! Daarin zit de aantrekkingskracht van de trend: vegetarisme is een genuanceerd palet van verschillende praktijken. Wil je geen definitief afscheid nemen van vlees, ga dan voor het flexibele flexitarisme. Een flexitariër is een ‘deeltijdse’ vegetariër, die vegetarisch eten afwisselt met periodes waarin hij of zij vis of vlees eet.

Donderdag Veggiedag: de vegetarische keuken in de kijker

(Minstens een keer per week) veggie eten!

Carrefour zet zich concreet in voor veggie met de ‘Donderdag Veggiedag’. Jouw winkels geven elke donderdag een korting van 20% op de vegetarische alternatieven in de koelafdeling en op de producten van het merk Carrefour Veggie (actie van bepaalde duur. Zie voorwaarden in de winkel.). Carrefour heeft een ruim veggie gamma en ontwikkelde ook heel wat buitengewone vegetarische recepten. Ontdek ons veggie dossier en ga de vegetarische uitdaging aan… Een, twee of drie keer per week veggie eten wordt zo kinderspel!

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel