Donderdag Veggiedag: de vegetarische keuken in de kijker | Carrefour

Donderdag Veggiedag: de vegetarische keuken in de kijker

Vegetariër, veganist of flexitariër? Laat je inspireren door Carrefour producten en recepten!

Vegetariër, vegan of flexitariër? Ontdek onze recepten, producten en tips

Eet je flexitarisch, vegetarisch of veganistisch, minder vlees eten is meer dan een bevlieging tegenwoordig. Je wil gaan voor meer veggie op het menu? Perfect! We hebben alles wat je nodig hebt: veggieproducten, recepten die groenten in de kijker zetten en bereide gerechten voor wanneer je tijd te kort komt. Lees er hier alles over!

Vegetariër, vegan of flexitariër?

De vegetarische levensstijl wint al enkele jaren meer en meer volgers. Waarom? Niet alleen om ethische of ecologische redenen. Heel wat mensen geven de voorkeur aan plantaardige voeding om hun persoonlijke welzijn. Maar wat is nu het verschil tussen een vegetariër, een vegan en flexitariër?

Vegetarisch: Het vegetarische dieet haalt traditioneel elk plantaardig eiwit van het menu, met uitzondering van eieren en melk.

Flexitarisch: Het flexitarische dieet is bijzonder populair omdat het flexibel en genuanceerd is. Het is een soort “deeltijds” vegetarisme, met dus vegetarische periodes afgewisseld met periodes met vlees en vis op het menu. 

Veganistisch: Het vegan dieet bant alle producten van dierlijke oorsprong: vlees, vis, kip, zuivelproducten, eieren, honing, gelatine, dierenbouillon…

Donderdag Veggiedag: de vegetarische keuken in de kijker

Carrefour Veggie

Om in te spelen op het groeiende enthousiasme voor deze manier van consumeren, heeft Carrefour besloten om een 100% vegetarisch gamma te lanceren, dat vooral ook buitengewoon lekker is: Carrefour Veggie. Het gamma werd uitgedacht voor liefhebbers van het flexitarische dieet, voor vegetariërs en heel wat producten uit het gamma zijn ook geschikt voor een veganistich eetpatroon.

vegetarien

Donderdag Veggiedag!

Te moeilijk om elke dag vegetarisch te eten? Elk klein gebaar telt! Begin een dag per week vegetarisch te eten. Op donderdag bijvoorbeeld. Carrefour gaat een concreet engagement aan voor veggie met de “Donderdag Veggiedag”. Geniet elke donderdag van een korting van 20% in de winkel op de vegetarische alternatieven uit de diepvriesafdeling en op de producten van het Carrefour Veggie merk (aanbieding van beperkte duur, zie voorwaarden in de winkel). 

Donderdag Veggiedag: de vegetarische keuken in de kijker

Waarom meer plantaardig eten?

Omdat het goed is voor de gezondheid en voor het milieu

Omdat het goed is voor de gezondheid en voor het milieuMeer fruit en groenten op je bord, garandeert je een positieve boost van vitamines en mineralen, en je vleesconsumptie verminderen zal een positieve impact hebben op je ecologische voetafdruk.

Om nieuwe smaken en recepten te ontdekken

Plantaardige voeding, dat is diversiteit en creativiteit! Je ontdekt nieuwe ingrediënten (bulgur, seitan, linzen, bepaalde groenten…) die je vroeger misschien niet gebruikte… en je geniet van oneindig veel nieuwe recepten.

Om je lichter te voelen na een veggiemaaltijd

Plantaardige voeding is rijk aan voedingsvezels en zorgt daarom voor een betere vertering na de maaltijd. Weg is dat zware gevoel op de maag na te hebben gegeten

5 tips om plantaardiger te eten

 
  1. Focus op vaste waarden
    Maak om te beginnen een lijstje van je favoriete groenten en vruchten en gebruik die zoveel mogelijk in je recepten. Zo sla je al twee vliegen in één klap.

  2. Begin met makkelijke recepten
    Vervang gehakt in je lasagne, pastasaus of chili door groenten, peulvruchten of alternatieven met soja, seitan, quinoa...

  3. Plan je menu voor de week
    Stel je menu voor de hele week vooraf samen en doe de boodschappen in functie daarvan. Probeer dag na dag te noteren wat je eet, zodat je een goed overzicht over het geheel behoudt.

  4. Kies onbewerkt voedsel
    Hoe meer pure ingrediënten je gebruikt, hoe minder kans je hebt dat ze dierlijke stoffen bevatten.

  5. Sta open voor nieuwe smaken
    Linzen, kikkererwten, bulgur... Neem de tijd om te ontdekken welke smaken je bevallen en een ereplaats kunnen krijgen in je veggiemaaltijden.
Donderdag Veggiedag: de vegetarische keuken in de kijker

Meer weten?

Plantaardig eten
Plantaardig eten

Zin om gezonder te eten, maar zonder extra gedoe? Probeer plantaardige voeding! Da’s goed voor de gezondheid en voor het milieu. Thibaut ging met zijn gezin de uitdaging aan om plantaardiger te eten!

Ga de uitdaging aan!
Foodacters Georgiana et Jeremy ontdekken alle mogelijkheden van de vegetarische keuken
Vegetarische uitdaging

Veggie eten, een paar dagen per week of elke dag, dat kan wat ingewikkeld lijken. Nochtans is het heel gemakkelijk om veel verschillende smaken te proberen. Hier zijn onze tips om je op weg te helpen!

Kom meer te weten!
Carrefour schrapt additieven uit haar Veggie-producten
Carrefour schrapt additieven uit haar Veggie-producten

Een vegetarisch, vegan of flexitarisch eetpatroon: vleesvervangers hebben de wind in de zeilen. Peyo ging op onderzoek om meer te weten te komen over de eventuele additieven in het Veggie-gamma. 

Ontdek meer!