Het is intussen wel duidelijk, vegetarisme is meer dan een modegril. Het fenomeen groeit al jarenlang en telt meer en meer aanhangers. Waarom? Naast de ethische en ecologische beweegredenen zijn er heel wat mensen die kiezen voor plantaardige voeding voor hun eigen welzijn. En terecht, de vegetarische keuken is een bron van essentiële microvoedingsstoffen en heeft heel wat positieve eigenschappen! De kers op de taart? Het is een creatieve en superlekkere manier van koken! We inspireren je met heerlijke recepten…
Flexie of veggie?
Een vegetarisch dieet bant traditioneel elk dierlijk eiwit, met uitzondering van eieren en melk. Dat is de klassieke versie, maar eigenlijk is er meer dan een manier om voor vegetarisch te gaan! Daarin zit de aantrekkingskracht van de trend: vegetarisme is een genuanceerd palet van verschillende praktijken. Wil je geen definitief afscheid nemen van vlees, ga dan voor het flexibele flexitarisme. Een flexitariër is een ‘deeltijdse’ vegetariër, die vegetarisch eten afwisselt met periodes waarin hij of zij vis of vlees eet.