Donderdag Veggiedag : de veggie juist-of-fout-quiz | Carrefour

Donderdag Veggiedag : de veggie juist-of-fout-quiz

Het plantaardige alternatief: een evenwichtige oplossing

Ben je flexitariër of vegetariër, veggie gerechten zijn er voor iedereen, op voorwaarde dat je zorgt voor evenwichtige maaltijden. Daarom moet je de ingrediënten correct combineren en plantaardige eiwitalternatieven vinden. Hoe vind je die gezonde combinatie? En wat met vleesvervangers op basis van granen. We vertellen je er alles over.

 

Binnen het kader van de Act for Food campagne engageert Carrefour zich voor Donderdag Veggiedag*: een Carrefour-actie voor betere voeding, in samenwerking met de vzw EVA, die zich actief inzet voor vegetarische voeding. Elke donderdag kan je zo genieten van 20% korting op de vegetarische alternatieven in de koelafdeling.

*Actie van bepaalde duur. Zie voorwaarden in de winkel.

Donderdag Veggiedag : de veggie juist-of-fout-quiz

Plantaardige vervangers: een interessant alternatief

Gezonde voeding moet dagelijks aan het volgende evenwicht voldoen: 50 tot 55% koolhydraten (zetmeelproducten, groenten, fruit), 30 tot 35% lipiden (plantaardige vetten) en 9 tot 12% eiwitten (plantaardig of dierlijk)*. Ter vervanging van de zogenaamde “essentiële” eiwitten (belangrijk, maar uiteindelijk in lage hoeveelheden voor onze behoeften) kan je natuurlijk zuivelproducten en eieren gebruiken, maar ook een stevig plantaardig alternatief. Plantaardige eiwitten zitten van nature in volkorengranen (haver, rogge, boekweit, quinoa, rijst…). Samen met peulvruchten (linzen, kikkererwten, rode bonen …), heb je zo alle noodzakelijke voedingsstoffen voor een heerlijk en supergezond gerecht!

*bron: http://www.e-sante.be/apports-nutritionnels-conseilles-en-proteines-lipides-glucides/guide/848    

Donderdag Veggiedag : de veggie juist-of-fout-quiz

De Carrefour Veggie producten: evenwicht en smaak

Om een gezond alternatief te kunnen bieden, ontwikkelde Carrefour een gevarieerd veggie gamma van vegetarische producten onder de vorm van lekkere burgers, balletjes en nuggets. Deze producten met hoge voedingswaarde bevatten gegarandeerd geen vlees of vis en respecteren het ideale evenwicht tussen granen, peulvruchten en groenten. Het Carrefour Veggie gamma biedt ook 100% vegan producten aan die perfect passen in een vegan eetpatroon!

Donderdag Veggiedag : de veggie juist-of-fout-quiz

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel