Donderdag Veggiedag : vegetarisch koken | Carrefour

Donderdag Veggiedag : vegetarisch koken

Vegetarisch koken: lekker evenwichtig

De vegetarische keuken heeft de wind in de zeilen! Gezond, ethisch en creatief… redenen genoeg om meer veggie op het menu te zetten. Om te genieten van alle voordelen van een veggie eetpatroon, is het belangrijk om te zorgen voor evenwichtige maaltijden. We geven je heel wat tips om daarin te slagen! Geen inspiratie genoeg? Ontdek ons gamma veggie producten en al onze overheerlijke vegetarische recepten!

 

Binnen het kader van de Act for Food campagne engageert Carrefour zich voor Donderdag Veggiedag*: een Carrefour-actie voor betere voeding, in samenwerking met de vzw EVA, die zich actief inzet voor vegetarische voeding. Elke donderdag kan je zo genieten van 20% korting op de vegetarische alternatieven in de koelafdeling.

*Actie van bepaalde duur. Zie voorwaarden in de winkel.

donderdag veggie carrefour

Super taco’s met veggie nuggets

Veggie taco’s? Ja, en ze zijn om van te watertanden, dankzij de heerlijke 100% vegetarische tarwenuggets: knapperig van buiten en zacht vanbinnen, perfect voor je zelfgemaakte taco’s. Je kan ze ook eenvoudiger serveren als hoofdgerecht met een salade of als aperitief. Het geheim? Vergeet de kruiding niet! Je kan de veggie nuggets serveren met heel wat verschillende sausjes: hier in een taco met een verrukkelijke zoet-zoute saus met honing en mosterd, maar het kan ook traditioneler met een barbecue- of tartaarsaus of een pikante salsa. En waarom niet met een eenvoudige en heerlijke mayonaise?

Gastronomische penne met veggie balletjes

Balletjes? Ja, maar dan 100% veggie en vol smaak! Ze hebben de heerlijke smaak van tomaten met een toets van basilicum en brengen de zomer op je bord! Je hoeft ze maar enkele minuten te bakken in de pan om te kunnen genieten van hun knapperige textuur en zachte binnenkant. Perfect als aperitiefhapje, gecombineerd met pasta, rijst of wat rauwkost.

Falafels in een heerlijke wrap met halloumi

Deze groenteballetjes op z’n oosters, op basis van kikkererwten en groentjes, zijn een vegetarische must! De Carrefour Veggie falafels hoef je maar enkele minuten goudbruin te bakken in de pan, op een matig vuur: zo behouden ze hun zachte binnenkant in een knapperig jasje. Perfect in combinatie met een witte, tahini- of tartaarsaus.

Burgers op Indische wijze

Het perfecte alternatief voor een steak! De veggie Indische burger is een burger van tofu, groenten en granen. Dit mengsel wordt subtiel op smaak gebracht met geparfumeerde specerijen en exotische kruiden. Je hoeft de burger slechts even goudbruin te bakken in de pan, langs elke kant. Perfect om een hamburgerbroodje te beleggen, maar ook heerlijk bij gestoofde groenten of, origineler, bij een Aziatische bouillon!

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel