Carrefour organiseert 1000 dieetcoachings | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

1000 individuele dieetcoachings

 

Iedereen wil beter en gezonder eten. Daarom organiseert Carrefour in samenwerking met Partenamut en Partena 1000 individuele en gratis coachings in de winkel met gediplomeerde diëtisten.

Een uitzonderlijke coachingactie

De actie vond plaats in 24 Carrefour hypermarkten. Elke zaterdag van de maand mei namen 6 Carrefour hypermarkten in België deel aan de actie. In elk van die 6 Carrefour hypermarkten gaven twee diëtisten gratis advies aan geïnteresseerde klanten. Het accent lag op de groenten van het seizoen, hun goede eigenschappen en de absolute noodzaak om ze op te nemen in de maaltijd om een beter voedingsevenwicht te bereiken.

De 5 tips van de diëtisten

Dankzij hun kennis van gezonde voeding, informeren ze je over de vele voordelen van groenten, onmisbaar in een gezond voedingspatroon.

Hélène Lejeune, vergund diëtiste, voorzitster van UPDLF
Hélène Lejeune
vergund diëtiste, voorzitster van UPDLF

“De vergunde diëtisten zijn de enige erkende voedingsspecialisten. Het is hun taak om informatie op maat te verstrekken, het voedingspatroon van iedereen te optimaliseren en zo de algemene gezondheid te verbeteren. Deze coachingactie geeft de diëtisten ook meer bekendheid bij het grote publiek, buiten het ziekenhuis.”

Tip 1 : Hoe ziet de perfecte maaltijd eruit?

 

Het is niet zo moeilijk om een evenwichtige maaltijd samen te stellen. In het ideale menu staan groenten centraal, zij moeten de helft van je bord innemen. Bovendien wordt het aangeraden om er minstens 3 porties (van 80 g) per dag van te consumeren. Daaraan voeg je vervolgens voor een kwart van je bord een voedselbron die rijk is aan eiwitten (dierlijk of plantaardig) toe. Voor het laatste kwart van je bord voeg je nog zetmeelrijk voedsel toe.

Tip 2 : De goede eigenschappen van groenten

 
  1. Ze brengen kleur en leven op je bord.
  2. Ze zijn een uitstekende bron van vitamines, mineralen, vezels en antioxidanten.
  3. Ze bevatten weinig calorieën en zijn rijk aan water en vezels en helpen ons ons gewicht onder controle te houden en constipatie tegen te gaan.
  4. Ze variëren over de seizoenen.
  5.  Je kan ze op heel wat verschillende manieren combineren.

Tip 3 : waarom de voorkeur geven aan groenten van het seizoen?

Ze hebben veel meer smaak omdat ze op dat moment van het jaar hun optimale groei hebben bereikt.

Ze bevatten meer vitamines en antioxidanten, dus ze zijn beter voor de gezondheid.

Ze kosten minder want ze profiteren van betere natuurlijke omstandigheden en vereisen lagere productiekosten.

Ze zorgen ervoor dat je de lokale productie kan steunen en de vakkennis van onze eigen producenten kan aanmoedigen.

Tip 4 : Hoe laat je kinderen kennismaken met de smaak van groenten?

  1. Toon het goede voorbeeld (kinderen doen niet wat je van hen vraagt, maar wat je hen voordoet).
  2. Stel hen elke dag voor om verschillende groenten te proeven.
  3. Laat hen meehelpen in de keuken (menu opstellen, boodschappen doen, schillen, …).
  4. Varieer de bereidingswijzen (soep, salade, gratin, moes, ...).
  5. Kweek samen met hen groenten (kerstomaten, aromatische kruiden, …), of gaan eens langs bij een boerderij om erachter te komen hoe ze geteeld worden.

Tip 5 : Hoe zomergroenten klaarmaken en combineren?

  1. Stomen (asperges, courgette, broccoli, bloemkool, sperziebonen) of koken en dan koud of warm serveren.
  2. Bakken in de oven op lage temperatuur of op de BBQ.
  3. Rauw of gekookt, in een salade.
  4. “Uit het vuistje”: wortelstaafjes, bloemkoolroosjes, minikomkommers, kerstomaten, staafjes selder, venkelreepjes, radijzen …
  5. In soep, warm of koud.