Elfique, legendarische ambachtelijke bieren | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Het ambachtelijk gebrouwen Elfique-bier van bij ons onthult zijn geheimen

 

Elfique is een Belgisch ambachtelijk bier dat op traditionele wijze wordt gebrouwen door een man met een passie: André Grolet. Het succes van het bier is te danken aan de mysterieuze aroma’s die vervat zitten in een verleidelijk gamma. Carrefour had gelijk om deze legendarische brouwsels in haar rekken te zetten. Laat jij je ook betoveren?

Maxitalent voor een microbrouwerij

Elfique, legendarische ambachtelijke bieren

André Grolet was altijd gepassioneerd door ruwe grondstoffen en innovatie. Na de wereld te zijn rondgereisd om alle geheimen van het brouwen te ontdekken, begint hij, zijn titel als brouwer op zak, met het brouwen van zijn eigen bier. In 2004 wordt het Elfique-bier geboren en kent het een eerste succes… En de magie werkt! De talentrijke brouwer werkt voltijds verder met respect voor traditionele vakkennis, en zijn brouwerij wordt niet alleen populair, maar wordt ook officieel erkend.

Een bier geworteld in legendes

De wieg van de ambachtelijke Elfique-bieren staat in de vallei van de Amblève. Op deze mysterieuze plek, bekend om haar legendes, is het de “Elf van de Mooie Rots” die haar naam geeft aan het Elfique-bier. Dit wonderlijke wezen van glanzende eeuwige jeugd verschijnt maar een keer per jaar, bij mooi weer, in de nacht van 1 mei. Die legende leeft nog altijd en vandaag zijn het de ambachtelijke Elfique-bieren die bezig zijn om legendarisch te worden.

Elfique, legendarische ambachtelijke bieren

De ingrediënten van het succes

Elfique, legendarische ambachtelijke bieren

André giet al zijn passie en doorzettingsvermogen in zijn eigen gamma van ambachtelijke bieren. Maar zijn vakkennis en veeleisendheid worden ondersteund door ingrediënten, vaak van plaatselijke oorsprong, die zijn bieren hun rijkdom en aroma’s geven.

  • Water van hoge kwaliteit waarvan de samenstelling en voedingsstoffen de gisting bevorderen
  • Een mout van gerst afkomstig van de Henegouwse mouterij 
  • Hoppen, aangeleverd door de beste hoptelers
  • Degelijke brouwersgist met stevige stammen die de drank zijn homogeniteit geeft en voor unieke aroma’s zorgt

De veelzijdige waaier van Elfique-bieren

Deze ambachtelijke bieren zijn aangenaam te drinken, hebben een mooi evenwicht tussen ronde en frisse smaken en hebben elk een eigen karakter. Wat is jouw favoriet?

Ambrée:

Het perfecte compromis tussen blond en bruin bier: licht bitter, genereus, rond en zoet met een frisse afdronk.

IPA:

Biertype “India Pale Ale”, frisse dorstlesser die door zijn uitgesproken bitterheid de dorst lest en als aperitief geschonken wordt!

Blanche:

Een verfrissende dorstlesser met aroma’s van citrusvruchten en subtiele accenten van koriander en sinaasappelschil.

Triple Brune :

Lichtjes bitter in de mond met toetsen van zoethout, appelstroop en
gedroogde pruimen.
Dit uitzonderlijke bier won de Gouden Medaille 2016 op de wedstrijd Concours International de Lyon en de Bronzen Medaille 2016 op de Barcelona Beer Challenge. Werd ook verkozen tot het beste bruine Waalse bier in mei 2016.

Lokale producent en korte keten in de kijker

Dat de bieren van Elfique nu al 3 jaar in de winkelrekken bij Carrefour staan, is een pluspunt voor de brouwerij. “We zijn trots dat ons bier daar staat, in het rek 'lokale producenten'. Het is erg belangrijk dat ook supermarkten de korte keten promoten en het werk van lokale producenten in de kijker zetten”, benadrukt André. Gedreven door passie is André de eerste in Wallonië om de titel van zhytoloog (bierkenner) te verwerven. Waar droomt André nog van? Dat bieren zij aan zij staan met sommige wijnen op het menu van gastronomische restaurants.

Elfique, legendarische ambachtelijke bieren

Waar vind je de Elfique-bieren?

De Elfique-bieren zijn verkrijgbaar in de Carrefour Market van Boondael, Tomberg, Molière, Etterbeek en de Hypermarkten Carrefour van Boncelles, Evere, Fléron, Ans, Malmedy, Flémalle, Herstal en Kraainem.

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel

Al het nieuws van Carrefour