Herbruikbare zakjes fruit en groenten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Herbruikbare zakjes fruit en groenten

't is in de sacoche... maar dan herbruikbaar!

Geen papieren zakjes meer in de afdeling fruit & groenten!

Het is beslist, je zal geen papieren zakjes meer vinden in de groente- en fruitafdeling van onze geïntegreerde winkels. Vanuit een ecologische reflex wil Carrefour ze vervangen door uitsluitend herbruikbare en dus verantwoorde zakjes.

Alles wat je moet weten

Carrefour zet een nieuwe stap om haar ecologische voetafdruk te verkleinen: we maken komaf met de papieren zakjes in de groente- en fruitafdeling van de geïntegreerde winkels. Je kan 2 dingen doen: het etiket met de prijs rechtstreeks op het product plakken of op onze herbruikbare zakjes. Deze zakjes zijn beter voor het milieu dan papieren zakjes, omdat je ze zo vaak kan hergebruiken.

Herbruikbare zakjes Carrefour

Herbruikbare zakjes Carrefour

Waarom zijn onze herbruikbare zakjes duurzamer?

Onze herbruikbare zakjes zijn gemaakt van polyester. Vanaf het 10de gebruik zijn de zakjes duurzamer dan hun wegwerpversie. Door de papieren zakjes te schrappen, vermijden we meer dan 100 ton papier per jaar.

 

Zijn ze stevig?

Onze herbruikbare zakken zijn erg stevig, ze kunnen tot 5 kg dragen en je kan ze meer dan 100 keer hergebruiken.

 

Hoe vergeet ik ze niet?

Bewaar je herbruikbare zakjes in de koffer van je auto of in je handtas. Je bergt ze thuis op? Leg ze dan naast je boodschappenlijstje zodat je ze niet vergeet.

Vanaf wanneer en waar?

Vanaf september vind je geen papieren zakken meer in de groente- en fruitafdeling van al onze hypermarkten Carrefour en van een veertigtal Carrefour markets.

Wat is het alternatief?

Aan jou de keuze: je kan je eigen herbruikbare zakjes meebrengen of de herbruikbare zakjes van Carrefour kiezen voor 0,30€/stuk. Wat ook kan: het prijsetiket rechtstreeks op het product plakken.

 

Herbruikbare zakjes Carrefour

 

 

Veel gestelde vragen

Waarom besliste Carrefour om de gratis papieren zakjes in de groente- en fruitafdeling te vervangen door herbruikbare zakjes?

We weten allemaal dat minder afval produceren essentieel is voor het milieu. Carrefour neemt concrete initiatieven om haar verpakkingen 100% recycleerbaar, composteerbaar of herbruikbaar te maken, en om verpakkingen waar mogelijk te elimineren. Nu schaffen we de papieren zakjes in de groente- en fruitafdeling van onze winkels af. Hierdoor zal Carrefour meer dan 100 ton papier per jaar uitsparen.

Zijn de herbruikbare zakjes van Carrefour echt duurzaam? Duurzamer dan papieren zakjes?

Over hun hele levenscyclus gezien zijn herbruikbare zakjes vanaf de 10de keer dat je ze gebruikt duurzamer dan papieren zakjes. Toch heeft elk verpakkingsartikel een bepaalde impact op het milieu. Daarom kan je, als je dat wil, je groenten en fruit ook los kopen zonder ze in een zakje te doen.

Van welk materiaal zijn de herbruikbare groente- en fruitzakjes van Carrefour gemaakt?

De herbruikbare zakjes van Carrefour zijn gemaakt van polyester, een heel stevig materiaal waardoor je ze meer dan 100 keer kan gebruiken. Deze zakjes zijn een goedkoper alternatief voor de zakjes in biologische katoen die we tot nu toe aanboden.

Mag ik meerdere soorten groenten of fruit in hetzelfde zakje verpakken?

Een product per zakje is aangewezen wanneer de kassierster je zakje aan de kassa weegt. In winkels waar je de producten zelf weegt op de afdeling groenten & fruit, mag je verschillende soorten groenten en fruit in hetzelfde zakje stoppen. Zorg er a.u.b. voor dat alle prijslabels duidelijk zichtbaar zijn.

Kan ik de herbruikbare Carrefour-zakjes wassen?

Ja, je kan de herbruikbare zakjes wassen: in de wasmachine op 30°C. Je kan ze ook met de hand uitspoelen in water.

Hoe weet ik zeker dat ik niet betaal voor het gewicht van het zakje?

Weeg de groenten en fruit zonder zakje. Bij sommige weegschalen kan je aangeven dat je een herbruikbaar zakje gebruikt. Die trekt het gewicht van het zakje er automatisch af.

Kan ik de zakjes meteen in de winkel gebruiken?

Ja, je kan ze meteen gebruiken op het moment dat je ze koopt. Vraag gewoon aan de kassa om aan te geven dat het zakje betaald is, zodat je dat de volgende keer dat je ermee naar de winkel komt, kan bewijzen.

Krijg ik een nieuwe zak als de mijne kapot is?

Nee, we vervangen de zakjes niet gratis als ze kapot zijn. De zakjes zijn erg sterk, je kan ze tot 100 keer hergebruiken.