Minder Afval Challenge: bewaartips | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Minder Afval Challenge: een schatkist aan bewaartips

 

Een ‘Minder Afval Challenge’, wasda? Het is de nieuwe milieuvriendelijke uitdaging van Carrefour, een concrete actie die past binnen het kader van haar Act for Food-campagne. Je afval verminderen, doe je door minder voedsel te verspillen. Hoe? Door beter te bewaren! Er zijn ontelbaar veel tips om fruit, groenten en kaas langer te bewaren in de koelkast… Allemaal kleine gebaren met een grote impact! Het resultaat? Minder verspilling, meer voldoening en dat allemaal door minder geld uit te geven …

Laat je inspireren door onze tips!

Het geheim om minder te verspillen in de keuken? Organiseren, opruimen en slim bewaren, zorgen voor minder plastic en minder onnodige verpakkingen. Ontdek tips voor gegarandeerd minder verspilling en neem ze op in je dagelijkse routine om zo de levensduur van je voedingsmiddelen te verlengen.

4 tips om verse voedingsmiddelen te bewaren

Hoe dikwijls gooide je een verzuurd stukje feta, verwelkte takjes selder of een doorgeschoten aardappel in de vuilbak? Dat overkomt je vanaf nu nooit meer, dankzij onze onfeilbare bewaar- en opruimtips!

Groenten

Rol groene groenten met bladeren op in een handdoek en leg ze zorgvuldig in een hermetisch afgesloten bewaardoos. Nooit geen beschadigde groenten meer!

Tomaten

Verwijder de groente steeltjes van de tomaten en leg ze in een hermetisch afgesloten bewaardoos. Bewaar koud in de koelkast zodat de tomaten niet beschimmelen.

Kaas (type mozzarella, feta, blauwe kaas…)

Leg een aangebroken stuk kaas in een doos met gezouten water. Sluit zorgvuldig af en bewaar in de koelkast.

Aardappelen

Leg de aardappelen in een mand of droge bewaardoos. Leg twee appels tussen de aardappelen. Dek af met een handdoek en bewaar in het donker.

3 tips om droge koekjes te bewaren

Hoe zalig, die zelfgemaakte koekjes! Bewaar ze zo goed mogelijk zodat ze krokant blijven en je er langer van kan smullen!

Bewaar je heerlijke zelfgemaakte koekjes in een metalen doos, of nog beter, in een grote glazen bokaal om ze goed te kunnen bewonderen voor je ze verslindt! (tot een week bewaartijd)

Minder Afval Challenge: bewaartips

Je zelfgemaakte speculooskoekjes zijn zacht geworden? Geen paniek! Stop een
stukje broodkruim in de koekendoos en de vochtigheid verdwijnt zo!

Minder Afval Challenge: bewaartips

Je cookies zijn beenhard geworden? Leg een plakje verse appel in de doos
zodat ze terug zacht worden.

Minder Afval Challenge: bewaartips

Adieu alu!

Ken jij alle alternatieven voor aluminium en plastic? Laat je inspireren door onze vier groene en gezonde opties. Gegarandeerd minder verpakkingen!

Beewrap

Een herbruikbare en wasbare verpakking, gemaakt van o.a. biokatoen en bijenwas. Superhandig, mooi en 100% ecologisch, een perfect alternatief voor plastic folie.

De brooddoos

Een klassieker om onze zelfgemaakte gerechten te bewaren en mee te nemen naar het werk, het park of op uitstap!

De drinkfles

Weg met die plastic waterflessen! Nu stop je een drinkfles (bij voorkeur van inox) in je tas, om zelf elke dag bij te vullen!

De mug

Ben je een koffie- of theemens, een mug is ideaal om te besparen op plastic bekertjes. Een must, want isolerend, herbruikbaar en handig!