Minder Afval Challenge: mijn afval verminderen in de keuken | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Minder Afval Challenge: mijn afval verminderen in de keuken

Minder verpakkingen, meer plezier in de keuken

 

Een ‘Minder Afval Challenge’, wasda? Het is de nieuwe milieuvriendelijke uitdaging van Carrefour, een concrete actie die past binnen het kader van haar Act For Food-campagne: een leuke en geëngageerde manier om het milieu te beschermen en onze dagelijkse afvalberg zo klein mogelijk te houden. Het goede nieuws? Dag na dag hebben die ogenschijnlijk kleine gebaren een grote impact op het milieu. De keuken is het echte strijdtoneel voor de ‘Minder Afval Challenge’: als je zelf kookt, kies je ook zelf de voedingsmiddelen die je nodig hebt. Creatief omgaan met die ingrediënten wordt dan een natuurlijke reflex. Het resultaat? Alleen maar voordelen! Zo weinig mogelijk afval, minder voedselverspilling en minder verpakkingen. Blijft over: het plezier van het koken met authentiekere smaken. Wat denk je, gaan we ervoor?

1 ingrediënt = 2 recepten

BEELDIGE BLOEMKOOL

Minder Afval Challenge: mijn afval verminderen in de keuken

Bloemkool is heerlijk royaal… Maar wat doe je met al die schattige bloemkoolroosjes als je geen zin hebt in een gigantische ovenschotel? Snij de bloemkool in twee: een deel gebruik je in hartige wafels, een ander deel wordt vermalen tot rijst met groentjes. Makkelijk… en zo lekker!

Homemade keuken

Wat is er nu leuker dan zelf een gezond en lekker tussendoortje maken? Het is niet alleen beter, maar ook supermakkelijk om te maken: enkele havervlokken, wat kokosolie, gedroogd fruit en chocoladestukjes… Een vegan delicatesse waar niemand aan kan weerstaan!

Zelf huisgemaakte ijsthee maken, een gezond en verfrissend drankje, is kinderspel. Ontdek ons inspirerend recept voor ijsthee, natuurlijk op smaak gebracht met verse perzik.