De Nutri-Score van de Carrefourproducten op de app | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

De Nutri-Score van meer dan 4100 producten op de Carrefour-app

Zoals duidelijk blijkt uit de Act for Food, wil Carrefour iedereen de kans geven om gezonder te eten op een milieuvriendelijke manier. Een gezonde en evenwichtige voeding begint bij duidelijke en heldere informatie over de voedingseigenschappen van de producten. Daarom kan je nu met één klik de Nutri-Score van de Carrefourproducten vinden op de Carrefour-app. 

 
Nutri-Score

Wat is de Nutri-Score?

Dat is een voedingslabel dat producten rangschikt in 5 categorieën naarmate ze meer en minder gezond zijn. Dat gebeurt tegelijk met een kleur (van donkergroen voor de gezondste tot donkerrood voor de minst gezonde) en met een letter (A to en met E: A zijn dan producten die de voorkeur hebben, E producten die je beter matig verbruikt).

Bij het bepalen van de score voor elk product werd rekening gehouden met de aanwezige hoeveelheden van gezonde stoffen (vezels, eiwitten, fruit, groente, peulvruchten en noten) en van stoffen die we beter beperkt verbruiken (calorieën, verzadigde vetten, suiker en zout).

Die uiteindelijke score wordt dus vertaald op een schaal van 5 kleuren. Hoe meer gezonde stoffen een product bevat, hoe ‘beter’ de kleur
en de letter zullen zijn. Deze handige toepassing, die wetenschappelijk onderbouwd is, helpt je
op eenvoudige en praktische wijze de beste voedingskeuzes te maken tijdens het shoppen.

De Nutri-Score van de Carrefourproducten op de app

Een zeer gebruiksvriendelijke app

Je wil de Nutri-Score kennen van een product? Dat is kinderspel: je hoeft enkel de volgende stappen te volgen:

  • open de Carrefour-App en druk op de knop van de scanner
  • scan het product
  • je ziet de Nutri-Score onmiddellijk verschijnen

De top tip? Je hoeft helemaal niet meer naar de winkel te gaan om een Nutri-Score op te zoeken! Je kan de app gewoon thuis gebruiken, vanuit je luie zetel… Je wil nagaan wat het best past bij jouw voedingspatroon? Je twijfelt tussen twee producten? Geef in het zoekveld de naam van het product in en de Nutri-Score verschijnt onmiddellijk. Handig en supermakkelijk!