Petit-Gris : escargots van bij ons | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Petit-Gris : escargots van bij ons

De Petit-Gris, op weg naar de sterren

 

Ruim 30 jaar geleden begonnen Corinne en Marc in hun boerderij in Namen te bouwen aan een topreputatie wat de teelt van vergeten groenten én Petit-Gris escargots betreft. Die laatste worden erg gesmaakt in de chicste toprestaurants ter wereld, van New York tot Hongkong.

Het begin van het succes

Alles begint in 1986 in Bierwart, in Naams Haspengouw. Corinne, industrieel ingenieur tuinbouw, en Marc, landbouwer uit een boerenfamilie, legden zich toe op de kweek en verwerking van Petit-Gris escargots, en tegelijk op de traditionele teelt van veldsla en bieten. Destijds waren in de streek maar twee of drie kwekers bezig met escargots. Petit-Gris is een zeer gewilde specialiteit: hun reputatie reikt van kleine lokale marktjes tot sterrenrestaurants.

Petit-Gris : escargots van bij ons

Wereldfaam

Petit-Gris : escargots van bij ons

In 1990 is de boerderij al een gevestigde naam. Het merk 'Petit-Gris Escargots de Namur' is een product dat uitsluitend hier gekweekt wordt, op de Ferme du Vieux Tilleul. Het is dan ook een gedeponeerd merk. Intussen heeft die kleine Naamse slak de grootste restaurants over heel de wereld veroverd: sterrenrestaurants vechten erom, van Brussel tot Hongkong over New York.

Favoriet diertje van Namen

In deze regio, wordt het enthousiasme voor het land en zijn heerlijke producten, doorgegeven van generatie op generatie. Het levende bewijs is zoon Alexandre Flamand, die twee jaar geleden samen met zijn broer in het bedrijf van zijn ouders stapte. “Je kunt wel zeggen dat onze ouders pioniers waren in de kweek van Petit-Gris escargots.” Slakken kweken is hier geen toevallige keuze, het hoort bij de tradities van de streek. “De slak is het symbool van Namen.”

Petit-Gris : escargots van bij ons

Wijngaardslak, Gros-Gris, Petit-Gris

Petit-Gris : escargots van bij ons

De Petit-Gris, met haar bruin-grijs gestreepte schelp, wordt gewaardeerd om het malse, smakelijke vlees. Bijzonder is ook dat je ze in haar geheel kunt eten, mét het spiraaltje. Bij de Gros-Gris en de wijngaardslak kan dat niet. De Petit-Gris is wat complexer om te kweken, ze groeit op haar eigen ritme tussen maart en oktober, bij ideale weersomstandigheden.

Een uniek gamma speciaal voor Carrefour

“We hebben een gamma ontwikkeld speciaal voor Carrefour: vers bereide schotels met groenten en natuurlijk bourguignonne saus.” Die samenwerking met Carrefour begon al vijf jaar geleden en werpt vruchten af. “We zijn heel tevreden over de resultaten. Nu onze producten een mooie plek hebben in het rek streekproducten zijn ze beter bekend bij het grote publiek. Carrefour garandeert ons optimale promotie en zorgt dat we dichter bij onze klanten komen.” 

Petit-Gris : escargots van bij ons

Waar kan je de Petit-Gris escargots vinden?

Zo'n zeldzaam product heeft trouwens baat bij een wat ruimere verdeling: de escargots zijn te koop in liefst 8 winkels van Carrefour, ook buiten de regio Namen. U vindt de kostbare escargots in volgende winkels : Hypermakt Carrefour Herstal, Carrefour Hypermarkt Mont-Siant-Jean, Carrefour Hypermarkt Oudergem, Carrefour Hypermarkt Wépion, Carrefour Hypermarkt Jambes, Carrefour Market Luik en Carrefour Express Namen.

 

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel

Al het nieuws van Carrefour