Carrefour partner van Pink Ribbon | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Carrefour partner van Pink Ribbon

Carrefour zij aan zij met Pink Ribbon

 

En wat als bananen eten nu eens een goed doel zou steunen? Dankzij Carrefour is dat mogelijk! Per verkochte doos van Papillon bananen schenkt Carrefour € 1 aan Pink Ribbon, een vereniging die strijdt tegen borstkanker in België.

Bedankt voor uw vrijgevigheid!

De actie "De Solidaire Afronding" ten voordele van Pink Ribbon was een enorm succes. Door de massale steun van onze klanten verzamelde Carrefour maar liefst
€ 447.026 voor het goede doel. Een eenvoudig gebaar met grootse gevolgen! Een welgemeende ‘dank u wel’ aan jullie allemaal.

Carrefour partner van Pink Ribbon

Steun in februari Pink Ribbon met de actie “De Solidaire Afronding”

De actie “De Solidaire Afronding” geeft je de kans om met een eenvoudig gebaarde strijd tegen borstkanker te steunen. Je kan de hele maand februari lang het bedrag op je kassaticket afronden naar boven, op het moment van je aankoop, ten voordele van Pink Ribbon. Alle ingezamelde munten gaan naar de organisatie. Heb je bijvoorbeeld voor € 44,25 aan boodschappen gedaan, dan kan je ervoor kiezen dit bedrag af te ronden naar € 45. Die 75 cent worden dan geschonken aan Pink Ribbon. Een eenvoudige en geëngageerde manier om het verschil te maken. 

Dit jaar lanceren we, van 1 tot 28 februari 2021, opnieuw deze campagne in al onze Carrefour-winkels. Ons doel? Zo veel mogelijk geld inzamelen om Pink Ribbon te helpen in de strijd tegen borstkanker.

De Solidaire Afronding

Een gebaar van solidariteit met Pink Ribbon

Carrefour is al vele jaren een van de trouwe partners van Pink Ribbon, via verschillende acties, zoals de verkoop van roze lintjes en Papillon-bananen. De bedoeling? Pink Ribbon steunen in hun strijd tegen borstkanker: preventie, screening en de verbetering van de levenskwaliteit van de mannen en vrouwen die te maken krijgen met de ziekte.

Pink Ribbon Logo

Hoe Pink Ribbon steunen?

Wil jij ook Pink Ribbon steunen? Er zijn verschillende mogelijkheden!
Je kan het roze lintje kopen, dat dit jaar werd ontworpen door Olivia Borlée en Elodie Ouédraogo, en verkrijgbaar is in jouw Carrefour-winkel. Ook mondmaskers van Pink Ribbon zijn beschikbaar aan de kassa. Andere opties? Voor elke verkochte doos Papillon-bananen wordt er € 1 gedoneerd aan Pink Ribbon. Steun Pink Ribbon door te genieten van bananen van uitstekende kwaliteit!

Olivia Borlée en Elodie Ouédraogo

Acties die in 2020 vruchten hebben afgeworpen

In 2020 werden in onze winkels niet minder dan 15.000 maskers, 50.000 pakken kiwi, 850.000 kg bananen en 21.100 veters verkocht. De verschillende georganiseerde acties (lingerie, GSK – Sensodyne, Nestlé) hebben op hun beurt € 43.000 opgebracht. In de Roze Mars hebben 561 medewerkers 1,26 keer het equivalent van de aardomtrek gestapt, en zamelden zo € 3.000 in. In totaal brachten de verkoop en de verschillende acties de prachtige som van € 193.000 op.

Pink Ribbon : samen tegen borstkanker

De roze draad door dit partnerschap?

Het roze Pink Ribbon-lintje! De laatste 6 jaar zijn liefst 131.100 lintjes van Pink Ribbon gekocht in de deelnemende Carrefour-winkels. Goed voor een bijdrage van € 262.000.

Het roze Pink Ribbon-lintje

Een premiumbanaan, in meer dan één opzicht

Papillon is een bananenproducent die smaak en kwaliteit vooropstelt. De Papillon-banaan wordt geteeld op de vruchtbare vulkanische aarde in het zuiden van Guatemala, waar de vrucht geniet van een perfect klimaat. Resultaat: heerlijke en kwaliteitsvolle bananen, het hele jaar door! Het transport tot in België duurt slechts 10 tot 11 dagen, de helft minder dan het transport van andere bananen! Daardoor kan de fruitkweker de bananen later oogsten. De Papillon-banaan rijpt langer aan de plant en bevat dus meer natuurlijke suikers, waardoor de vrucht beter smaakt! Bovendien is de schil veel dunner, waardoor de Papillon-banaan veel meer vruchtvlees heeft. Gulzig zijn mag, het is voor het goede doel!

Papillon-banaan

De banaan die jou inpakt

Weg met die grote plastic verpakkingen, onze bananen krijgen een nieuw jasje! Ze krijgen namelijk een mooi roze lintje, wat volledig in lijn ligt met ons engagement en met Actie 9 van ons Act for Food actieprogramma, de strijd tegen plastic. Dankzij dit initiatief kan Carrefour niet minder dan 8 ton plastic per jaar schrappen. En dat is dan weer een groot pluspunt voor de planeet, toch?

Pink Ribbon

Act for food
De strijd tegen plastic

Carrefour verbindt zich ertoe om plastic producten voor eenmalig gebruik op lange termijn te bannen en alle milieuvriendelijkere alternatieven te promoten.

Ontdek de actie

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel