Carrefour partner van Pink Ribbon | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Zet jij je samen met Carrefour in voor Pink Ribbon?

Ook dit jaar gaan we ons steentje bijdragen in de strijd tegen borstkanker. Carrefour is al enkele jaren de structurele partner van Pink Ribbon. Zo verkopen we de typische roze lintjes en Papillon-bananen. Het doel is natuurlijk Pink Ribbon steunen in hun missie om borstkanker te bestrijden: met preventie, screening en verbetering van de levenskwaliteit van mannen en vrouwen die met deze ziekte te maken krijgen.

Bedankt voor je bijdrage!

Carrefour steunt de vzw Pink Ribbon al meerdere jaren, meer bepaald via de actie ‘Solidair Afronden’. Van 2 tot 15 oktober 2023 kon je je kassaticket naar boven afronden tot de dichtstbijzijnde euro. Zo steun je de strijd tegen borstkanker. Dankzij jouw vrijgevigheid hebben we liefst 90.710€ opgehaald voor Pink Ribbon! Daarmee help je projecten financieren, die gaan van preventie en screening tot patiëntenondersteuning. Hartelijk bedank!

Carrefour partner van Pink Ribbon

De nieuwe roze lintjes zijn er!

Borstkanker treft niet alleen de patiënt, maar ook zijn of haar familie, vrienden en geliefden, die een hecht team vormen rond de patiënt. De 9e editie van Pink Ribbon heeft als thema ‘Het lintje dat verbindt’, en staat voor de solidariteit en sterke banden die patiënten en hun dierbaren verenigen. Het lintje is het gecombineerde ontwerp van 5 finalisten die hun voorstel hebben ingestuurd. Zij vertolkten hun eigen ervaringen met borstkanker of die van iemand in hun directe omgeving. Als je Pink Ribbon wil steunen, haal dan het nieuwe lintje in je winkel en speld het op. Van de 4€ gaat er 2,80€ rechtstreeks naar Pink Ribbon. Een eenvoudig gebaar dat veel betekent.

Carrefour lance une banane premium

Een premiumbanaan, in meer dan één opzicht

Papillon is een bananenproducent die smaak en kwaliteit vooropstelt. De Papillon-banaan wordt geteeld op de vruchtbare vulkanische aarde in het zuiden van Guatemala, waar de vrucht geniet van een perfect klimaat. Resultaat: heerlijke en kwaliteitsvolle bananen, het hele jaar door! Het transport tot in België duurt slechts 10 tot 11 dagen, de helft minder dan het transport van andere bananen! Daardoor kan de fruitkweker de bananen later oogsten. De Papillon-banaan rijpt langer aan de plant en bevat dus meer natuurlijke suikers, waardoor de vrucht beter smaakt! Bovendien is de schil veel dunner, waardoor de Papillon-banaan veel meer vruchtvlees heeft. Gulzig zijn mag, het is voor het goede doel!

Papillon-banaan

De banaan die jou inpakt

Weg met die grote plastic verpakkingen, onze bananen krijgen een nieuw jasje! Ze krijgen namelijk een mooi roze lintje, wat volledig in lijn ligt met ons engagement en met Actie 9 van ons Act for Food actieprogramma, de strijd tegen plastic. Dankzij dit initiatief kan Carrefour niet minder dan 8 ton plastic per jaar schrappen. En dat is dan weer een groot pluspunt voor de planeet, toch?

Pink Ribbon