Carrefour partner van Pink Ribbon | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Carrefour partner van Pink Ribbon

Carrefour zij aan zij met Pink Ribbon

Carrefour is al vele jaren een van de trouwe partners van Pink Ribbon, via verschillende acties, zoals de verkoop van roze lintjes en Papillon-bananen. De bedoeling? Pink Ribbon steunen in hun strijd tegen borstkanker: preventie, screening en de verbetering van de levenskwaliteit van de mannen en vrouwen die te maken krijgen met de ziekte.

 

Meer dan € 122 000 voor Pink Ribbon

Ook dit jaar lanceert Carrefour België de campagne “Solidaire Afronding” ten voordele van Pink Ribbon". Van 3 tot 16 oktober 2022 kon je je kassabon naar boven afronden tot op de volgende euro om de strijd tegen borstkanker te steunen. Dankzij jullie vrijgevigheid hebben we 122.522 euro voor Pink Ribbon opgehaald. Zo draagden jullie bij aan de financiering van verschillende projecten, of het nu gaat om preventie, opsporing of ondersteuning van patiënten. Iedereen hartelijk bedankt!

Carrefour partner van Pink Ribbon

Een nieuw roze lintje wacht op jou

Ook dit jaar vind je de roze lintjes van Pink Ribbon in je Carrefour-winkel. Ditmaal is het lintje niet ontworpen door een kunstenaar of BV, wel door (ex-)borstkankerpatiënten en deskundigen. Je ziet getekende borsten: grote, kleine, puntige, ronde, met of zonder littekens. Elke borst is normaal en heeft haar eigen verhaal. Je ontdekt het lintje in de winkel voor € 4, hiervan gaat € 3 rechtstreeks naar Pink Ribbon. Dat zich inzet om borstkanker bespreekbaar te maken, de kennis rond borstkanker te vergroten en projecten steunt die het leven van vrouwen en mannen met borstkanker aangenamer maken. Het lintje dragen is een klein gebaar dat veel betekent.

Carrefour lance une banane premium

Een premiumbanaan, in meer dan één opzicht

Papillon is een bananenproducent die smaak en kwaliteit vooropstelt. De Papillon-banaan wordt geteeld op de vruchtbare vulkanische aarde in het zuiden van Guatemala, waar de vrucht geniet van een perfect klimaat. Resultaat: heerlijke en kwaliteitsvolle bananen, het hele jaar door! Het transport tot in België duurt slechts 10 tot 11 dagen, de helft minder dan het transport van andere bananen! Daardoor kan de fruitkweker de bananen later oogsten. De Papillon-banaan rijpt langer aan de plant en bevat dus meer natuurlijke suikers, waardoor de vrucht beter smaakt! Bovendien is de schil veel dunner, waardoor de Papillon-banaan veel meer vruchtvlees heeft. Gulzig zijn mag, het is voor het goede doel!

Papillon-banaan

De banaan die jou inpakt

Weg met die grote plastic verpakkingen, onze bananen krijgen een nieuw jasje! Ze krijgen namelijk een mooi roze lintje, wat volledig in lijn ligt met ons engagement en met Actie 9 van ons Act for Food actieprogramma, de strijd tegen plastic. Dankzij dit initiatief kan Carrefour niet minder dan 8 ton plastic per jaar schrappen. En dat is dan weer een groot pluspunt voor de planeet, toch?

Pink Ribbon

Act for food
Onze engagementen om de planeet te beschermen

We weten het allemaal: elke dag minder afval produceren is van vitaal belang voor het milieu. Binnen het kader van Act for Food zet Carrefour zich actief in door middel van zeer concrete initiatieven.

Onze concrete acties