De Act For Food Factory, concrete uitwerking van het Act For Food engagement | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Onze Act For Food wordt realiteit in een pop-up store

 

Carrefour wil bewust uit haar rol vallen en opende de Act For Food Factory in Elsene, een pop-up store waar horeca en retail de nieuwe engagementen van Act For Food in de praktijk brengen. Bio, leren om evenwichtig te eten, duurzaamheid en lokale producten zijn er heer en meester.

Kale bakstenen muren, een opgeknapte vloer, een authentiek, oud glazen dak, een lange gastvrije tafel en rijkelijk gevulde rekken ... De Act For Food Factory is een verkoop- en ontspanningsruimte voor echte lekkerbekken. Je kan er je inkopen doen en kiezen uit een zeer rijk aanbod van Carrefour Bio-producten of je kan er comfortabel gaan zitten op de rustbanken voor een heerlijk gezonde lunch of koffiepauze.

Popup store

De Act For Food Factory, concrete uitwerking van het Act For Food engagement

Een ruime keuze aan bioproducten

Hier kan je je mandje vullen met bioproducten uit de selectie van 540 Carrefour Bio-producten: groentesoepen, melk, chocolade, koekjes, sappen, thee en koffie, eieren, stokbroden, granen, peulvruchten ... Allemaal voor te gekke prijzen. Deze pop-up store is perfect in lijn met onze actie 1: het goedkoopste biomerk in België aanbieden. Een gamma producten zonder resten van chemische producten, antibiotica en ggo, maar met meer smaak en een betere voedingskwaliteit.

Een etalage voor de lokale producenten

De Act For Food Factory staat ook in het teken van kleine lokale producenten. Want vandaag willen jullie de herkomst kennen van wat jullie eten en geven jullie de voorkeur aan Belgische producten. Een trend die onze actie 5 concretiseert: specifieke ondersteuning bieden aan kleine lokale producenten. Op die manier kunnen kleine producenten hun afzet uitbreiden. Onze klanten vinden authentieke producten uit hun streek in de rekken. Vandaag liggen bijna 10.000 producten, naargelang het seizoen, rechtstreeks afkomstig van 728 kleine regionale producenten in de rekken van onze winkels.

 

“De Act for Food Factory is veel meer dan een conceptstore, het is meer een woonruimte. Tegelijkertijd is het een genereus en moedig idee, omdat het bewijst dat er ook alternatieven mogelijk zijn, zelfs voor de grootdistributie. Stap voor stap werken we aan een rechtvaardigere en respectvollere visie op de keuze van je voeding”, zegt Margaux Martin, restauratieverantwoordelijke van de pop-up store.