Verbeterde Nutri-Score bij Carrefour | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Verbeterde Nutri-Score bij Carrefour

Carrefour verbetert de Nutri-Score van 370 producten

Carrefour wil haar klanten gezonde en lekkere voedingsmiddelen aanbieden en heeft daarom de recepten van heel wat producten herzien. De bedoeling? Hun voedingseigenschappen verbeteren, en dus ook hun positie op de schaal van de Nutri-Score. En dat allemaal zonder iets aan de smaak te veranderen!

 

Wat is de Nutri-Score?

De Nutri-Score duikt meer en meer op in onze rekken en vind je als gekleurd etiket op de voedingsverpakkingen. Het is een label waarmee de consumenten de voedingswaarde van een product kunnen inschatten. De schaal gaat van groen naar rood, en van de letter A naar E. De gezondste voedingsproducten, zoals fruit en groenten, krijgen een A (groen), terwijl een erg vet en gesuikerd gebakje een E (rood) zou kunnen krijgen.

Carrefour verbetert de Nutri-Score van 370 producten! 

Bij Carrefour ligt jouw gezondheid ons nauw aan het hart! Daarom herbekijken we onze recepten constant. Laatst hebben we onze pijlen gericht op de voedingseigenschappen van onze kruideniers- en bakkerijproducten, waarvan we het zoutgehalte hebben verlaagd. Bepaalde zuivelproducten met fruit werden herzien om minder suiker te bevatten. De sauzen en bereide gerechten hebben we aangepast en bevatten nu minder vetstoffen en zout. Resultaat? We hebben uiteindelijk de Nutri-Score van meer dan 370 producten verbeterd, waarvan de helft nu zelfs score A of B behaalt, de gezondste scores!

Enkele voorbeelden van verbeterde Nutri-Scores

De Nutri-Score van grijs brood Carrefour is veranderd van B naar A

De Nutri-Score van Vol-au-vent Traiteur Carrefour is veranderd van C naar B

De Nutri-Score van aardbeienyoghurt Carrefour is veranderd van C naar B

De Nutri-Score van Rundergoulash Carrefour is veranderd van B naar A

En wat doet dat met de smaak?

Elk jaar worden de producten van Carrefour getest door een consumentenpanel. “Als zij vinden dat een Carrefour-product te zout is, komt het in ons actieplan terecht”, vertelt Christelle. Maar hoewel Carrefour ernaar streeft om het voedingsprofiel van haarproducten te verbeteren, blijft de smaak een topprioriteit. “We vergelijken gelijkaardige producten op de markt. Als de Nutri-Score van ons product minder goed is, gaan we proberen die te verbeteren, maar die verbetering mag nooit ten koste gaan van de smaak. De smaak gaat altijd voor”, aldus Christelle.

Carrefour organiseert elk jaar meer dan 3500 blinde smaaktesten