De voedingskwaliteit van Carrefour-producten verbeteren is een prioriteit!
Kwaliteitsvoeding toegankelijk maken voor iedereen, dat is het engagement dat Carrefour al meerdere jaren aangaat via allerlei initiatieven die kaderen in haar Act for Food-programma. Daarom is Carrefour continu bezig met het verbeteren van de voedingswaarde van haar producten. Deze aanpak maakt deel uit van de langetermijnstrategie van Carrefour.
Wat verandert er concreet voor jou?
Voor jou betekent het dat je gezonder eet, zonder dat je iets hoeft te veranderen aan je voedingsgewoontes. Ook de smaak van je favoriete producten verandert niet, geen zorgen dus. Vol-au-vent, yoghurt, pizza, hummus … deze dagelijkse producten maken we gezonder voor jou, terwijl ze even lekker blijven.
Onze verbeteringen in cijfers
Meer dan 400 producten verbeterd
Al vele jaren zit er minder suiker, minder zout, minder vetten en minder verzadigd vetzuur in onze producten. Dankzij onze continue aanpak, hebben we zo de voedingswaarde van meer dan 400 producten verbeterd sinds 2017.
Naar een betere Nutri-Score
Alleen al in 2021 en 2022 kregen 56 van onze producten een betere Nutri-Score. Hiervan stegen 18 producten naar Nutri-Score A. Vandaag heeft meer dan de helft van de Carrefour producten Nutri-Score A of B, dat is een stijging van 10% ten opzichte van 2020.
Deze producten kregen een betere Nutri-Score
Van vol-au-vent over yoghurt tot chips, Carrefour zet zich elke dag in om je dagdagelijkse producten aan te bieden die gezonder zijn. Een pizza-avondje? Schuif eens onze pizza margarita in de oven. Met 47% minder vetten, 54% verzadigde vetzuren, 76% minder suiker en 47% minder zout is de Nutri-Score van deze pizza vanaf nu B. Lekker genieten zonder schuldgevoel!
Hier stopt het niet!
Carrefour gaat door om jou het beste aan te bieden tegen betaalbare prijzen. Tegen 2026 heeft Carrefour Group zich als doel gesteld om 2.600 ton minder suiker en 250 ton minder zout te gebruiken in haar producten.
Christelle Tchonang Ponka
Food quality & sustainable development manager Carrefour
“De wil om te verbeteren is een van de pijlers die ons permanent vooruit stuwt om beter te doen, zonder enige toegeving op het vlak van voedselveiligheid, voedingskwaliteit en smaak.”
Een streng kader met controle
Bij de ontwikkeling en verbetering van Carrefour-producten volgen wij de regels opgesteld door de Hoge Gezondheidsraad en de sectorale aanbevelingen van het Convenant Evenwichtige Voeding. Deze maatregelen hebben tot doel jou als consument het beste te bieden.
Dit zijn de regels in een notendop:
Minder vetten, verzadigde vetzuren, suiker en zout.
Meer voedingsvezels en eiwitten.
Meer fruit, groenten, peulvruchten, noten en zaden.
Suikers vervangen door zoetstoffen? Dit mag enkel bij light producten.
“Onze producten moeten een perfecte balans vinden tussen smaak- en voedingskwaliteit, indien mogelijk zonder additieven, en tegen de beste prijs. Het is niet de bedoeling onze producten helemaal te veranderen. Ze moeten qua uitzicht, geur, smaak, textuur en aroma ongewijzigd blijven. Al onze nieuw uitgewerkte recepten worden trouwens systematisch getest door een meesterkok en goedgekeurd door een consumentenpanel.” - Christelle Tchonang Ponka