Vrijmoed-gin en -jenever | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Vrijmoed-gin en -jenever

Vrijmoed-gin en -jenever worden lokaal gemaakt door Vlaamse chef

 

De Vrijmoed-jenever en -gin worden gedistilleerd in Vlaanderen, op basis van lokale grondstoffen uit de biologische landbouw. De jonge sterrenchef Michaël Vrijmoed en zijn sommelier Benjamin De Buck zijn de drijvende krachten achter deze twee uitzonderlijke alcoholische dranken. Het verhaal van een gedeelde passie.

Een gedeelde passie, verankerd in de ‘terroir’

Vrijmoed-gin en -jenever

In 2013 opent Michaël Vrijmoed zijn restaurant in Gent, een gastronomische plek die zijn naam draagt. Met zijn sommelier Benjamin De Buck deelt hij dezelfde passie voor creativiteit en authentieke smaken. Een ambachtelijke gin en jenever ontwikkelen was een logisch vervolg van hun activiteiten. Zeker voor Michaël, die daarmee een lange familietraditie verderzet. In 1776 hadden zijn voorouders al een jeneverstokerij in de buurt van Rotterdam.

Alles lokaal

De twee mannen kwamen vrij snel terecht bij The Bassets Craft Distillery. Aan het roer van deze stokerij staat Bas Van Ostaden, een autoriteit ter zake in België. De expertise van de stoker speelt een doorslaggevende rol, maar ook de keuze van de grondstoffen. De in Vlaanderen ontwikkelde Vrijmoed-jenever en -gin worden gemaakt met zo veel mogelijk lokaal geteelde biologische grondstoffen. Een keuze die twee producten van hoge kwaliteit garandeert en illustreert hoeveel belang Vrijmoed hecht aan duurzame ontwikkeling.

Vrijmoed-gin en -jenever

Twee traditionele en uitzonderlijke alcoholische dranken

Vrijmoed-gin en -jenever

Deze twee dranken werden gecreëerd met volledig respect voor vakkennis en traditie. De Vrijmoed-gin is drie keer gedistilleerd en heeft daardoor een hoge verfijning en een rijke en volle smaak met toetsen van kafferlimoen, koriander, munt en gember. De Vrijmoed-jenever heeft een subtiel en rond smaakprofiel met kruidige toetsen van jeneverbes, engelwortel en steranijs.

Hoe serveren?

In restaurant Vrijmoed staan de gin en jenever natuurlijk op het menu. Ze worden zéér frequent in de cocktails gebruikt, maar kunnen natuurlijk ook gewoon puur natuur gedronken worden. In een gin-tonic wordt gekozen voor tonics zonder uitgesproken smaak. De Vrijmoed-gin is van zo’n hoge kwaliteit, dat die nauwelijks extra opsmuk nodig heeft. Gewoon wat limoenzeste is meer dan voldoende.

Vrijmoed-gin en -jenever

Waar vind je de Vrijmoed-gin en -jenever?

Vrijmoed-gin en -jenever zijn beschikbaar in de Carrefour Market van Wetteren, Tielt en Brugge Sint-Kruis en in de Carrefour Hypermarkt van Brugge B-Park, Sint-Denijs-Westrem, Oostakker & Sint-Eloois-Vijve.

Vind jouw dichtsbijzijnde Carrefourwinkel

Al het nieuws van Carrefour