Bladerdeegtaart met pompoen, ricotta, tijm en hazelnoten

Bladerdeegtaart met pompoen, ricotta, tijm en hazelnoten
Nutri-Score C
Voorbereiding 15 min.
Kooktijd 30 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ricotta
125 g
Takjes verse tijm
2
Pompoen
200 g
Rode uien
1
Rol bladerdeeg
2024-01-31T23:00:00.000Z
Hazelnoten
25 g
Ei
2024-01-31T23:00:00.000Z
Olijfolie
Peper
Zout

Bladerdeegtaart met pompoen, ricotta, tijm en hazelnoten

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ricotta met de tijmblaadjes, peper en zout. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Pel de rode uien en snij ze in halve maantjes. Besprenkel de pompoen en de uien met olijfolie, en kruid met peper en zout.

2

Rol het bladerdeeg met zijn bakpapier uit op een bakplaat en plooi de deegranden om. Prik de bodem veelvuldig in met een vork. Smeer het ricottamengsel uit over het deeg en verdeel daarover de blokjes pompoen en de rode ui. Hak de hazelnoten grof en strooi ze over de taart.

3

Klop het ei los en borstel over de deegranden. Bak de taart 25 à 30 min in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin kleurt en de pompoen gaar is. Serveer lauw of op kamertemperatuur.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
166 kcal
Vetten
12 g
(waarvan verzadigde vetten)
4,4 g
Koolhydraat
9,1 g
Suiker
1,7 g
Vezels
1,7 g
Zout
0,42 g
Eiwitten
5,3 g