Bladerdeegtaart met pompoen, ricotta, tijm en hazelnoten


Bladerdeegtaart met pompoen, ricotta, tijm en hazelnoten
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de ricotta met de tijmblaadjes, peper en zout. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Pel de rode uien en snij ze in halve maantjes. Besprenkel de pompoen en de uien met olijfolie, en kruid met peper en zout.
2
Rol het bladerdeeg met zijn bakpapier uit op een bakplaat en plooi de deegranden om. Prik de bodem veelvuldig in met een vork. Smeer het ricottamengsel uit over het deeg en verdeel daarover de blokjes pompoen en de rode ui. Hak de hazelnoten grof en strooi ze over de taart.
3
Klop het ei los en borstel over de deegranden. Bak de taart 25 à 30 min in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin kleurt en de pompoen gaar is. Serveer lauw of op kamertemperatuur.