Soubry
Bloem voor Boerenbrood 5kg
Soubry
- €
Per stuk

Meer details

Soubry bloem voor Boerenbrood bestaat gedeeltelijk uit voltarwemeel. Zo maak je een licht en bruin brood met een heerlijk goudbruine korst. Deze bloem is gemalen en afgevuld in onze eigen Belgische molens. Ze vormt de basis waar je nog zelf gist, zout, boter en water en in functie van het recept andere ingrediënten dient aan toe te voegen. Deze bloem is speciaal ontwikkeld om een perfect resultaat te bekomen bij het broodbakproces, ook bij broodmachines die een zeer sterke bloemkwaliteit eisen. Soubry bloem voor brood bevat veel eiwitten van hoogwaardige kwaliteit. Deze vormen een garantie voor brood met een perfecte kruimstructuur en een goudbruine korst.

Land van herkomst

België

Ingrediënten

Soubry Bloem voor Boerenbrood 5kg
Gedeeltelijk voltarwebloem
tarwe-eiwitten
mout
enzymes
meelverbeteraar (L-ascorbinezuur)

Voedingswaardetabel

per 100 g
Energie 1398kJ / 330kcal
Vetten 1.6g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1g
Koolhydraten 66g
waarvan suikers 2.0g
Voedingsvezels 5.5g
Eiwitten 10.2g
Zout 0.02g

per 100 g
Energie 1398kJ / 330kcal
Vetten 1.6g
waarvan verzadigde vetzuren 0.1g
Koolhydraten 66g
waarvan suikers 2.0g
Voedingsvezels 5.5g
Eiwitten 10.2g
Zout 0.02g

Bevat

Tarwe

Kan het volgende bevatten

Eieren, melk, sesam, soja

Andere

Kan sporen bevatten van: ei, soja, melk, en sesam.

Bereiding en gebruik

Ingrediënten Voor een brood van 500 g: Bloem 330 g, Water (27°C - 28°C) 200 ml, Boter of margarine 15 g, Zout 3.6 g, Droge gist/verse gist 3 g / 6 g, Suiker (optioneel) 2 g. Voor een brood van 750 g: Bloem 500 g, Water (27°C - 28°C) 300, ml, Boter of margarine 22 g, Zout 5.4 g, Droge gist/verse gist 4.5 g / 9 g, Suiker (optioneel) 3 g. Voor een brood van 1000 g: Bloem 670 g, Water (27°C - 28°C) 400 ml, Boter of margarine 30 g, Zout 7.2 g, Droge gist/verse gist 6 g / 12 g, Suiker (optioneel) 4 g. Bereiding in de broodmachine Doe alle ingrediënten in de broodmachine, maar vermijd dat het zout in aanraking komt met de gist. Activeer het gewenste programma. Manuele bereiding Giet de bloem uit op een werktafel of in een kom. Los de gist op in een kop lauw water en vermeng geleidelijk met de bloem en de rest van het water. Voeg zout, boter en indien gewenst suiker toe en kneed grondig tot een veerkrachtig deeg (5 à 10 min of 4 à 5 min bij automatisch kneden). Bestrooi af en toe met bloem om kleven te voorkomen. Bedek het deeg met een doek en laat ongeveer 30 min rijzen op een tochtvrije plaats totdat het deeg verdubbeld is. Druk het deeg tweemaal plat, vouw het toe, breng het in de juiste vorm en leg het op een ingevette plaat of in een bakvorm. Dek opnieuw af en laat 40 tot 50 minuten rijzen op kamertemperatuur. Bestrijk het gerezen deeg met water en bak het gedurende 30 à 35 min in een voorverwarmde oven (230°C). Neem het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.

Houdbaarheid

Droog en bij voorkeur koel bewaren. Ten minste houdbaar tot einde :

Bewaring

Omgevingstemperatuur

Verpakking

Zak

Leveranciersadres

nv Etabl. J. Soubry Verbrandhofstraat 51 B-8800 Roeselare België Tel. +32(0)51/22.23.20 Fax +32(0)51/22.90.72 [email protected]