Bloemkool op zijn Marokkaans

Bloemkool op zijn Marokkaans
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Bloemko(o)l(en)
1
Ras el hanout
3 el
Geraspte kaas om te gratineren
1 sachet
Blaadjes platte bladpeterselie
1 handvol
Gegrilde geschaafde amandelen
1 handvol
Olijfolie
1 el
Hummus

Bloemkool op zijn Marokkaans

Bereiding

1

Blancheer de bloemkoolroosjes in gezouten kokend water gedurende 10 minuten

2

Neem de roosjes uit het water en leg ze in een vuurvaste ovenschaal.  Besprenkel vervolgens met olijfolie, kruid met de ras el hanout en werk af met de geraspte kaas

3

Grill dit gedurende 5 minuten in de oven (of tot de kaas gesmolten en mooi bruin is)

4

Strooi de gegrilde amandelen en bladpeterselie over de bloemkool en serveer met de hummus