Bloemkoolgratin met gehakt, mascarponesaus en harissa
Bloemkoolgratin met gehakt, mascarponesaus en harissa
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes. Kook de roosjes bloemkool en de schijfjes aardappel beetgaar in een pan water. Pel en snipper de ui en de knoflook.
2
Fruit de ui 2 min op een matig vuur in een klontje boter. Voeg het gehakt toe en bak het in 3 à 4 min bruin. Draai het om en prak het met een houten lepel. Voeg de knoflook en de spinazie toe en laat 2 min slinken. Voeg de tomatenpuree en de ketchup toe en laat 2 min sudderen. Kruid met peper en zout en schep alles in een ovenschaal. Strooi er een deel van de kaas over, bedek met de aardappelschijfjes en tot slot met de bloemkool. Kruid met peper en zout.
3
Klop de mascarpone met een royaal scheutje water tot een romige saus. Voeg de harissa, peper en zout toe. Giet over het ovengerecht en bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Bak 15 à 20 min in de oven, tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.