Bloemkoolsoep met brie

Bloemkoolsoep met brie
Voorbereiding 10 min.
Kooktijd 15 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Ui, gesnipperd
0.5
Teentje knoflook, fijngehakt
0.5
Boter + 1 el
25 g
Bloemkool + 1 roosje
200 g
Groentebouillon
300 ml
Room
75 g
Nootmuskaat
Brie, zonder korst
100 g
Granaatappelpitjes
1 el
Zout
Peper

Bloemkoolsoep met brie

Bereiding

1

Fruit de ui en de knoflook in de boter in een grote kookpan. Snij de bloemkool in roosjes en voeg ze toe. Laat enkele minuten bakken.

2

Voeg de bouillon toe en laat nog 10 min sudderen. Mix de soep, voeg de room toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

3

Voeg de brie en 1 el boter toe en mix nogmaals. Verdeel de velouté over 4 glaasjes. Rasp het resterende bloemkoolroosje over de glazen. Werk af met enkele granaatappelpitjes en dien op.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
452kcal
Vetten
39g
Vezels
4,8g
Eiwitten
16g