Bloemkoolsoep met krokante kappertjes

Bloemkoolsoep met krokante kappertjes
Bereiding
1
Snij de bloemkool, de aardappelen en de ui in grove stukken. Leg ze in een grote kookpan en doe er de knoflook, de helft van de boter en de helft van de olijfolie bij . Verwarm langzaam tot de groenten beginnen te sissen. Giet er water bij tot de groenten net onder staan, voeg het laurierblad toe en kruid met zout en peper. Zet het deksel op de pan en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat 10 à 15 min sudderen.
2
Verwijder het laurierblad, giet de room bij de soep en mix ze glad. Warm ze op een zacht vuur weer op en giet er eventueel een scheutje water bij als ze te dik is.
3
Laat intussen de rest van de boter en de olie smelten en bak er de kappertjes, de amandelen en het paneermeel samen in. Bestrooi de soep net voor het opdienen met dit mengsel.