Bloemkoolvelouté

Bloemkoolvelouté
Voorbereiding 10 min.
Kook 35 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Olijfolie
0.5 el
Grote ui, gesnipperd
0.5
Tenen knoflook, geperst
1.5
Bloemkool, in roosjes
0.5
Groentebouillon
0.5 l
Room
100 ml
Grijze garnalen
4 el
Peper en zout

Om je recept te pimpen

Gesnipperde ui
0.5
Volledige tenen knoflook
1.5
Olijfolie
Peper en zout

Bloemkoolvelouté

Bereiding

1

Verhit de olijfolie in een stoofpot. Fruit de ui en de knoflook op een zacht vuur. Giet er de bloemkoolroosjes bij en laat 5 min bakken. Breng op smaak met peper en zout.

2

Giet de bouillon over de groenten, zet het deksel op de pot en laat 20 à 30 min sudderen.

3

Mix de soep met de room tot een zachte velouté. Kruid bij indien nodig. Bestrooi met de rest van de geroosterde bloemkool­roosjes en enkele grijze garnalen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
187kcal
Vetten
14g
Vezels
5,8g
Eiwitten
5,6g