Bloody Mary oesters

Bloody Mary oesters
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 0 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Tomatensap
50 ml
Wodka
20 ml
Worcestersaus
0.5 el
Tabasco
0.5 el
Citroensap
0.25
Oesters
6
Ijsschilfers
100 ml
Zeekraal
0.5 handvol

Bloody Mary oesters

Bereiding

1

Maak de Bloody Mary: meng in een maatglas het tomatensap met de wodka, de worcestersaus, de tabasco en het citroensap. Blancheer de zeekraal 2 min in kokend water.

2

Schep een beetje ijsschilfers op elk bordje en leg er wat partjes citroen bij. Open de oesters en leg ze op het ijs.

3

Nappeer de binnenkant van elke oester met 2 el Bloody Mary. Kruid met peper en werk af met wat zeekraal.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
64kcal
Vetten
1,6g
Vezels
0,5g
Eiwitten
3,6g