Boekweitsalade met gegrilde peer, gorgonzola en gekaramelliseerde pecannoten
Boekweitsalade met gegrilde peer, gorgonzola en gekaramelliseerde pecannoten
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de knolselderblokjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng goed dooreen en rooster in 15-20 min. knapperig en goudbruin. Kook de boekweit gaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
2
Snij de peren in kwartjes en verwijder het klokhuis. Verwarm een grillpan op een hoog vuur en gril de peren 5 min. aan elke zijde. Rooster in een andere, droge pan de pecannoten en meng er na 3 min. de honing doorheen. Laat afkoelen.
3
Hak de bieslook fijn. Meng het citroensap met de mosterd, bieslook en een flinke geut olijfolie. Breng de vinaigrette op smaak met peper en zout. Meng in een grote serveerschaal de rucola met de boekweit, knolselderblokjes en vinaigrette. Werk af met de pecannoten, gegrilde peren en verkruimelde gorgonzola.