Bosbessentaartjes

Ingrediënten voor:
Voor de taartbodems
Bosbessentaartjes
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Meng de boter en de suiker voorzichtig in een kom. Voeg dan de bloem, het zout, de gember en de kaneel toe en kneed snel tot een homogeen deeg. Verdeel het in 8 en bekleed er acht vormpjes met 15 cm diameter mee. Duw aan met de bolle kant van een lepel en bak ongeveer 20 min in de oven.
2
Meng intussen de mascarpone met de bloem en de suiker. Voeg het ei en het vanille-extract toe en meng tot een gladde massa. Meng in een kom alle ingrediënten voor de crumble met je vingertoppen tot zandkorrels.
3
Haal de taartbodems uit de oven zodra ze gebakken zijn (zet de oven niet uit). Schik er de bosbessen in een dun laagje op. Giet daarover het mascarponemengsel en strooi er de crumble over. Zet opnieuw in de oven en bak nog ongeveer 30 minuten. Laat de taartjes volledig afkoelen, haal ze dan pas uit de vormpjes en werk af met de extra bosbessen.