Boulettes croustillantes de cabillaud à la sauce tomate et riz
Ingrediënten voor:
Boulettes croustillantes de cabillaud à la sauce tomate et riz
Bereiding
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou warm. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water. Pocheer de kabeljauw 10 min in heet water.
2
Maak nu de tomatensaus. Fruit de ui en de knoflook in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en verwarm. Voeg dan de tomatenblokjes en het basilicum toe en laat 10 min sudderen. Kruid met zout en peper.
3
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Laat afkoelen. Roer er goed door met een vork, zodat je een heel luchtige massa krijgt. Meng de puree in een kom met de kabeljauw en de ui tot een glad geheel. Klop de eieren los en roer er 3 el paneermeel door. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Rol balletjes van het aardappel-vismengsel en wentel die door het ei met paneermeel. Verhit olijfolie in een braadpan en bak de balletjes goudbruin. Dien op met de tomatensaus en de rijst.