Brandade van koolvis met preistoemp

Brandade van koolvis met preistoemp
Voorbereiding 20 min.
Kooktijd 40 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Makkelijk

Ingrediënten voor:

personen
MAX
Aardappelen
0.5 kg
Preien
1.5
Olijfolie
1.5 el
Melk
25 ml
Boter
1 el
Gemalen nootmuskaat
Kabeljauwfilets
2
Geraspte emmentaler
50 g
Peneermeel
1 el
Zout
Peper

Brandade van koolvis met preistoemp

Bereiding

1

Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af. Spoel de preien en snij ze in rondjes; snij daarbij ongeveer 1/4 groen mee voor 3/4 wit. Stoof ze kort aan in 1 el olijfolie. Voeg de gekookte aardappelen toe en plet alles grof met 1 el boter, de melk, zout en peper en 2 snuifjes nootmuskaat.

2

Verhit de ovengrill voor. Bak de kabeljauwfilets rondom goudbruin in 1 el boter en 2 el olie. Prak de kabeljauw grof en schep door de stoemp. Breng indien nodig verder op smaak.

3

Schep de stoemp in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel. Zet 10 à 15 min onder de grill, tot een mooi goudgeel korstje ontstaat en serveer meteen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
94kcal
Vetten
3,6g
Vezels
1,4g
Eiwitten
7,1g