Brickhapjes met frangipanecrème en abrikoos- en rode bessencompote

Brickhapjes met frangipanecrème en abrikoos- en rode bessencompote
Bereiding
1
Snijd de abrikozen in stukjes en doe ze samen met de afgeriste rode bessen en de rietsuiker (een beetje maar, de compote moet zijn zuurte behouden) in een pan. Kook enkele minuten op een laag vuur tot het fruit zacht is. Laat afkoelen en mix fijn.
2
Room de boter op met de mixer en voeg de suiker toe. Meng goed en voeg de geklopte eieren, de amandelen en tot slot de pudding toe. Klop enkele minuten op om het mengsel luchtig te maken.
3
Snijd de vellen brickdeeg in twee en leg op elke helft (in de lengte in 2 geplooid) een volle koffielepel amandelcrème. Plooi in driehoekjes en borstel er een beetje gesmolten boter of een neutrale olie op. Bak de driehoekjes 15 minuten op 180 °C. Serveer ze lauw of koud met de compote om te dippen.