Britse vissoep met knolselder, mosseltjes en zeewolf

Britse vissoep met knolselder, mosseltjes en zeewolf
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Rusttijd 0 min.
Moeilijkheid Middelmatig

Ingrediënten voor:

personen
MAX
mosselen
600 g
zeewolf
150 g
ui
0.5 st
teen knoflook
1 st
aardappelen
200 g
visbouillonblokje
1.5 st
gerookt spek
50 g
knolselderblokjes
250 g
wortelblokjes
125 g
room
100 ml
olijfolie
water
750 ml
peper
zout

Britse vissoep met knolselder, mosseltjes en zeewolf

Bereiding

1

Spoel de mosselen in koud water. Snij de vis in stukken. Snipper de ui en plet de knoflook tot moes. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Breng het water aan de kook en los er de bouillon in op.

2

Stoof in een kookpot de knoflook en de helft van de ui in olie. Voeg het spek toe. Roerbak 1 min. en voeg de aardappel, knolselder en wortel toe. Roerbak 2 min. Kruid met peper en zout en blus met de bouillon. Laat 15 min. zachtjes koken. Kruid de vis met peper en zout en voeg, samen met de room, tijdens de laatste 3 min. toe aan de soep.

3

Stoof in een kookpot de overgebleven ui in olie aan. Voeg de mosselen toe en zet een deksel op de pan. Schud de mosselen na 1 min. om en haal van het vuur zodra de schelpen open zijn. Giet de mosselen af en vang het kookvocht op. Hou de schelpen warm in de pot. Giet het vocht door een fijne zeef en meng door de vissoep. Serveer de soep met de mosselen.

Voedingsinformatie

per 100 g
Energie
64kj
Vetten
1,4
Zout
0,76
Eiwitten
4,2