Brochette van hert en vijgen met parelcouscous en hummus

Brochette van hert en vijgen met parelcouscous en hummus
Bereiding
1
Snij de vijgen en de bacon in tweeën. Verpak elke halve vijg in een stuk bacon. Snij het vlees in blokjes en kruid die met zout en komijnpoeder. Prik afwisselend vijgen en blokjes vlees op brochettestokjes.
2
Bereid de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel hem onder koud water. Snij de courgette, de aubergine, het pepertje, de lente-ui en de knoflook in kleine blokjes. Fruit ze kort aan in de olie. Meng alles met de parelcouscous, de uitgelekte kikkererwten en een beetje fijngehakte koriander. Voeg een scheutje olijfolie toe en zet in de koelkast.
3
Verhit boter in een pan tot die volledig vloeibaar is en bak de brochettes in de boter, het vlees moet saignant blijven. Dresseer de couscous op de borden en leg er een warme brochette op. Schep de hummus in een spuitzak en breng kleine toefjes aan tussen de couscous. Garneer met enkele blaadjes koriander.